5 sulibarát pulykás szendvics kreatív szülőknek

2017. október 9., hétfő, 07:00

A gondos szülők szendvicsek százait készítik el évente az iskolába járó gyermekeiknek. A könnyű elkészíthetőség mellett egyre fontosabb szempont az egészségtudatosság is, de némi humor sem árt – íme, 5 egyszerű és vidám ötlet, hogy jókedvűek legyenek a szendvicskészítő reggelek.

5 sulibarát pulykás szendvics kreatív szülőknek

Húst a szendvicsbe!

A dietetikusok szerint szárnyasból készült felvágott akár minden nap kerülhet a gyerekek tányérjára, hiszen zsírszegény és fehérjében gazdag. Főként a pulykahús ajánlott, amely a többi húsfélével összehasonlítva nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat - ezek segítik a szív- és érrendszer védelmét. Emellett a szendvicsekről a zöldség sem hiányozhat, ami sajnos néha a tányéron végzi. Ezért születtek ezek a receptek, amelyeknek nem lehet ellenállni. Még a válogatós srácoknak is jobban esik az így elkészített falat! Ha pedig a gyermek büszke a tízóraijára, az osztálytársak és az ő anyukáik is kedvet kaphatnak az egészséges és kreatív szendvicsek készítéshez.

  • A középiskola végéig legalább 2000-2500 szendvicset készítenek a szülők.

Pulykasonkás pillangó szendvics

Hozzávalók 2 szelethez:

  • 2 szelet toast kenyér
  • 1 db főtt tojás felszeletelve
  • 2 szelet Gallicoop pulykamellsonka
  • 1 karika uborka
  • sajtkrém
  • fél csík kápia paprika

Elkészítés:

A kenyeret megkenjük sajtkrémmel, rátesszük a két fél szelet sonkát, kifelé fordítva, ezek lesznek e pillangó szárnyai. A szárnyakra egy-egy tojáskarikát teszünk és Piros Arannyal díszítjük. A tojás végéből lesz a pillangó feje, a szemei egy-egy kápiapaprika kocka. A maradék tojás fehér részéből lábakat formálunk, az uborkából pedig csápokat.

Pulykasonkás Angry birds szendvics

Hozzávalók 2 szendvicshez

  • 1 zsemle
  • 4 szelet Gallicoop pulykamellsonka
  • kevés friss kecskesajtkrém
  • 1 db tojás
  • Pár karika uborka
  • Fél szelet kápia paprika

A zsemléket félbe vágjuk, megkenjük kecskesajtkrémmel. Teszünk rá sonkát, és a képen látható módon feldíszítjük.

Szendvics tehénke

Hozzávalók 2 szendvicshez:

  • 4 szelet toast kenyér
  • 4 szelet Gallicoop pulykamellsonka
  • 8 szelet Gallicoop Körös Szárnyas Mix
  • sajtkrém
  • mozzarella
  • olajbogyó
  • kápia
  • csíra
  • saláta

Elkészítés:

A toastkenyereket salátalevélre egymás fölé tesszük egy tányéron. Sonkából és szárnyas mixből elkészítjük a tehén arcát. A képen látható módon kidíszítjük: kápia paprikából vágunk rá szájat, orrot, és csírából szőrt.  

Pulykasonkás lány és fiú szendvics

Hozzávalók 2 szendvicshez:

  • 2 szelet toast kenyér
  • 2 szelet Gallicoop pulykamell sonka
  • snidling
  • sajtkrém
  • uborka
  • reszelt sajt
  • csíra
  • kápiapapria
  • koktélparadicsom

Elkészítés:

A toast kenyeret félbevágjuk és megkenjük a sajtkrémmel, rátesszük a félbevágott sonkaszeleteket. Az uborkaszeletekből és snidlingből szemet alakítunk ki. A sajtból, csírából, paprikából, paradicsomból és maradék snidlingből hajat, fület, szájat és szakállt formálunk a kisfiúnak és kislánynak.

Forrás: Gallicoop

ízlelő szendvics recept

Villámgyors receptek dolgos hétköznapokra

Villámgyors receptek dolgos hétköznapokra

Ha a munka túl sok energiát vesz el, és csak kevés időnk marad otthon főzni, ám nem szeretnénk lemaradni az ősz egészséges finomágairól, akkor szerezzünk be jól záródó műanyagokat, és szánjunk pár percet villámgyors receptek elkészítésére. A sok feladat után jól fog esni egy mennyei ebéd, és egy vitamindús desszert a kávénk mellé.

tovább

Végre bemutatkoztak a közönségnek az év legjobb kenyerei

Végre bemutatkoztak a közönségnek az év legjobb kenyerei

Nem túlzás az év legjobb kenyereinek nevezni azt a három terméket, amely a Magyar Pékszövetség versenyét nyerte az idén. A búzakenyér, rozskenyér és innovatív kenyér kategóriákban beérkezett munkák közül szigorú szakmai zsűri választotta ki az idei év legjobb kenyereit, amelyek közül a fehér kenyér kategória nyertese lett egyben a Szent István napi kenyér is.

tovább

Tudtad-e ezeket a lángosról?

Tudtad-e ezeket a lángosról?

A lángos a strandszezon egyik elengedhetetlen étele. A lángossütők találékonyságának köszönhetően ráadásul napjainkban a klasszikus verziókon kívül fogyaszthatjuk juhtúróval-csülökkel vagy virslivel töltve, de kaphatóak már édes változatok is. Mégis a legtöbben annyit tudunk a nyári kedvencünkről, hogy kelt tésztából készül, és bő olajban sütik.

tovább