A „fülpiszka” még mindig tilos

2017. június 26., hétfő, 10:40

A „fülpiszka” még mindig tilos

Hallójárat-gyulladást, sőt hallásromlást is előidézhet, ha fültisztító pálcikával befelé, a dobhártya irányába toljuk a fülzsírt, és emiatt elzáródik a hallójáratunk.

Nyáron, a meleg és a víz tovább fokozza a problémát. Pedig igaz az, hogy nincs szükség különösebb tisztításra: elegendő rendszeresen megmosni és megtörölni a hallójárat bemenetét.

Ha valami oknál fogva ezen felül is szükséges tisztítás, érdemes paraffinolajat cseppenteni a hallójáratba, ez ugyanis elősegíti a spontán tisztulást és megkönnyíti a fülmosást.

egészség fül fültisztító pálcika fülpiszka

Fogkő: csak csúnya vagy káros is?

Fogkő: csak csúnya vagy káros is?

Sokan gondolják úgy, hogy a fogkő csupán egy elhanyagolható, apró esztétikai probléma, ami a fogsorunkat sújtja. Egyesek szerint elegendő egy alapos fogtisztítás és máris orvosoltuk a problémát. Ennek ellenére, mégis sokan panaszkodnak arra, hogy minden igyekezetük ellenére, a napi fogmosások, fogselyem használatok és öblögetések mellett is kialakult náluk ez a kellemetlen, esztétikailag is káros betegség.

tovább

Medencézzünk télen is!

Medencézzünk télen is!

Eljött a melegvizes wellness igazi szezonja! Ha a kikapcsolódásnak ezt a formáját választjuk, biztosra vehetjük, hogy újjászületünk!

tovább

Koplalás helyett tudatos diéta

Koplalás helyett tudatos diéta

Vajon hogyan érdemes fogyókúrázni, hogy viszonylag rövid idő alatt látványos eredményt érjünk el? Egy biztos: a koplalással semmire nem megyünk.

tovább

Top5 tea, amivel felerősítheted immunrendszered

Top5 tea, amivel felerősítheted immunrendszered

A tél közepét tapossuk, így nem ritka, hogy mi is áldozatul esünk valamilyen megbetegedésnek. Nem törvényszerű, hogy így legyen, ezért a megelőzés érdekében, kezdjük el mielőbb erősíteni szervezetünk védekezőképességét. Íme néhány tipp arra vonatkozóan, hogy mely teákat fogaszthatjuk előszeretettel a téli hidegben.

tovább