A zene, a barátság és a szeretet költözik az Erkel színházba!

2017. november 16., csütörtök, 15:50

Szekeres Adrien 2017 november 20-án egy igazán különleges okból lép az Erkel Színház színpadára. Karrierjének 20. évét ünnepli meg velünk egy meglepetésekkel teli esten. A zene különböző stílusai, Adrien egyedi hangja, személyes történetén vezet minket végig, melyhez szavak sem kellenek.

A zene, a barátság és a szeretet költözik az Erkel színházba!

Sztárvendégei igaz barátai, és hosszú évek kötik össze őket. Bényei Tamás (Kossuth Díjas művész, a Hot Jazz Band alapítója), László Boldizsár (a nagysikerű Cotton Club Singers alapítója, a Magyar Állami Operaház tenorja), Gyenes Béla (szaxofonművész) és a  Fool Moon (számos hazai és nemzetközi díjas acapella együttes) igazán izgalmas és szívüknek kedves dalokat énekelnek el november 20-án a közönségnek.

Ezen kívül egy igazán különleges csapat lép vele színpadra, mégpedig a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány gyermekkórusa. A zongoránál a dalok szerzője és egyben Adrien férje, Kiss Gábor lesz jelen, és pop együttese, mely már 15 éve kíséri zenei útján. Húga Anita is ismét színpadra lép vokalistaként.

Egy igazán gazdag és érzelmekkel teli este vár mindenkit!

És hogy mi az első emlékük a vendég művészeknek Adrienről? Mini interjúikban megtudhatják!

László Boldizsár

- Mi az első emléked Szerekes Adrienről?

- Egy Sík Olga koncerten a God bless the Child c. dalt énekelte Adrien hófehér ruhában. A színpad széléről néztem, és konkrétan olyan volt mint egy igazi angyal. Most is beleborsódzom…

- Mikor dolgoztatok együtt először?

- Mi nagyon keveset léptünk színpadra együtt. Ott a Sík Olgánál énekeltünk, utána pedig sokat kellett várni, egészen az idei nyárig.

- Per pillanat min dolgozol? Hol láthat téged a közönség?

- Az operajátszás “dolgos” hétköznapjait élem. Aminek örülök, hogy párommal, Nánási Helgával, fogom játszani a Bál a Savoyban c. operett főszerepét Szegeden. Évente egyszer kell operettet is játszani, mert kimozdít az opera statikusabb világából.

Bényei Tamás

- Mi az első emléked Szerekes Adriennel?

- Zenekarom a Hot Jazz Band egy nagy kereskedelmi kiállításon játszott, amikor egy csinos fiatal lány a közönség soraiban énekelni kezdte az egyik számot velem. A fellépés után leugrottam a színpadról és megkérdeztem tőle, ismeri e a dalokat?
Bólintot és elmesélte szereti ezt a korszakot. Akkor ugortt be, hogy  már láttam őt a TV-ben és már akkor is megjegyeztem, hogy csodálatosan énekel.

- Mikor dolgoztatok együtt először?

- Az említett találkozás után hívtam meg egy nagyszabású Hot Jazz Band koncertre Adrient, ahol Bóbis László sztepvilágbajnok és szvingtánc formációja mellett Adrien vendégművészként szerepelt. Azóta is tart a kapcsolat. Adrien hét Hot Jazz Band lemezen énekel, mint vendégművész. Számításaim szerint több, mint százezer hallgatóhoz jutottunk el így közösen. Jubileumi koncerteken legutóbb a MOM-ban évente tartott előszilveszteri koncertünkön örvendeztetett meg bennünket.

- Per pillanat min dolgoztok? Hol láthat titeket a közönség?

- December 9-én a Talamba együttessel adunk közös műsort Gödöllőn és készülünk az előszilveszteri koncertre, ami december 30-án lesz a MOM-ban. 2018-ban több felvételt is készítünk, többek közt végre feljátsszuk a gyerekeknek készül repertoárunkat is.

Fool Moon

- Mi az első emléketek Szekeres Adriennel?

- 2006-ban léptünk fel először együtt Adriennel, akkor még mint vokálkíséret a Thália Színházban. Azóta is többször összekötött minket a zene!

- Per pillanat min dolgoztok?

- Szerencsére nagyon sok felkérésünk van. A saját koncertjeinken kívül Kováts Kriszta “Aranyóra” című projektjével is járjuk az országot. Januárban elindul a filharmonikus turnénk, készülünk a külföldi koncertsorozatokra és új feldolgozásokon dolgozunk.

hírek program ajánló koncert erkel színház

Szepes Mária élete a Spirit Színházban

Szepes Mária élete a Spirit Színházban

Miként válik egy fiatal lány a „mágia” nagyasszonyává és milliók példaképévé, akinek segítségével, tanácsadásával, lelki tisztánlátásával sok ember életének támasza lett? Erre a kérdésre is választ kapunk Szepes Mária Emberek és jelmezek című önéletrajzi regényében, amelyből először készül színházi előadás. A Ne kérdezd, ki voltam című darabot december 26-án mutatják be a Spirit Színházban Czeizel Gábor rendezésében, Igó Éva és Gyöngy Zsuzsa főszereplésével.  

tovább

A hűtőnket utáljuk a legjobban

A hűtőnket utáljuk a legjobban

A hűtőszekrényüket cserélnék le a legtöbben a beépített konyhagépek közül – derül ki a Fundamenta országos kutatásából.

tovább

Állatokat ment Curtis

Állatokat ment Curtis

Curtis, Laár András, Bányai Miklós az elsők között csatlakoztak a Share for Help. Mutasd meg, ki vagy! mozgalomhoz, mely a napokban indult útjára azzal a céllal, hogy „megfertőzze” az internetet a jóval.

tovább

Élményt karácsonyra!

Élményt karácsonyra!

A karácsonyi meghitt készülődést gyakran beárnyékolja a megfelelő ajándékok utáni ádáz hajsza. Márpedig mindenki szeretné megtalálni szeretteinek a legmegfelelőbb ajándékot. Azoknak szól a következő pár sor, akik unják a boltokban kígyózó sorokat, és szeretnének idén valami igazán különlegeset a fa alá tenni.

tovább