Az édesburgonya megelőzi a gyomorrákot?

2012. január 12., csütörtök, 16:00

A közép-amerikai eredetű, 82 országban termesztett édesburgonya páratlan egészségügyi hasznát mutatta ki az a tanulmány, amelyet a Limában, Peru fővárosában működő Nemzetközi Burgonyaközpont (CIP) tett közzé.

Állítják: a gumós növény fogyasztása megelőzi a gyomorrákot és késlelteti az öregséget. Az édesburgonya gazdag A- és C-vitaminban, káliumban, vasban, márpedig ezeknek az összetevőknek ismert hatása, hogy csökkentik a gyomorrák és a májbetegségek koc-kázatát. Daniel Reynoso Tantalean, a CIP kutatója az édesgyökér antioxidáns tulajdonságainak, valamint az általa tartalmazott vitaminoknak és proteineknek tulajdonítja az öregséget késleltető hatást.

Forrás: MTI

hírek rák daganat gyomorrák burgonya

Öt karrierfogadalom, ami beindítja az új évedet

Öt karrierfogadalom, ami beindítja az új évedet

Az év eleje a számvetés és a fogadalmak időszaka, érdemes ilyenkor összegezni az elmúlt esztendő tapasztalatait, és gondolkodni a jövőn. Jó alkalom ez a karriertervezésre is, hiszen sokkal nyitottabbak vagyunk arra, hogy új célokat tűzzünk ki, akár a magasabb fizetés, a szakmai előrelépés, vagy a munkahelyváltás reményében.

tovább

Novemberben elindult az első last minute edzésfoglalási oldal

Novemberben elindult az első last minute edzésfoglalási oldal

Magyarországon egyedülálló, szabad és kedvezményes áron kínált edzéshelyek lefoglalására alkalmas honlap indult novemberben, melyet sokan a maesteszinhaz.hu-hoz hasonlítanak. Az officesport.hu segítségével egyszerűen és gyorsan találhat rá bárki a neki megfelelő edzésre, online lefoglalhatja, és egységes formában összehasonlíthatja az edzőtermek kínálatát.

tovább

A meddő nők közel fele endometriózisban szenved

A meddő nők közel fele endometriózisban szenved

Minden tizedik fogamzóképes korú nő endometriózisban szenved, a meddő nők csaknem felét ezzel kezelik – mondta Dr. Bokor Attila.

tovább