Csokoládé a kozmetikában

2017. november 28., kedd, 07:00

Van az úgy, hogy a csoki nem a finom édesség szerepét tölti be, hanem szépségünkhöz, egészségünkhöz járul hozzá.

Csokoládé a kozmetikában

A 19. században már gyógyszertárakban árulták a kakaóporból készült termékeket, de a csokit még ma is a megtört lélek gyógyírének tartják.

A csokoládé emellett csökkenti a vérnyomást és véd a szívinfarktustól is.

A csokoládé nem ismeretlen a kozmetikában sem, de a masszőrök is felfedezték már maguknak: a bőrtápláló csokoládé-méz masszázs például kiváló a merev izmok lazítása, relaxáció, bőrtáplálás, bőrfiatalítás és regenerálás céljából.
A hatására felszabaduló endorfin hormonok gondoskodnak a jó közérzetről. A kezelés teljes testre valamint kívánság szerint a has területére is kiterjed. Hagyományos szárazkefe masszázs gyors, intenzív mozdulataival kezdődik a kezelés, majd az így előkészített bőrre viszik fel a csokoládés-mézes masszázsgélt, amely hatékonyan fejti ki bőrtápláló, antioxidáns hatását, míg a lágy, ugyanakkor mély, simító mozdulatokkal végzett relaxációs masszázs a teljes ellazulásáról gondoskodik.

szépítő szépségápolás bőráploás csoki csokoládé masszázs lazítá relaxáció bőrtáplálás bőrfiatalítás regenerálás

A legújabb anti-aging kezelések arcra és testre

A legújabb anti-aging kezelések arcra és testre

Ha anti-aging kezelésekre terelődik a szó, többnyire mindenki az arc kezelésére gondol. Nem csoda, hisz korunkról, megjelenésünkről, egészségi állapotunkról az arcbőr árulkodik leginkább, de ne feledkezzünk el testünk más részleteiről sem, amelyek ápolása legalább ilyen fontos.

tovább

Kézenfekvő ápolás

Kézenfekvő ápolás

A hideg időjárásban kézfejünk vékony bőrrétege könnyen kiszárad, kivörösödik, akár be is repedezhet. Ugyanúgy, ahogy az arc bőrére, a kezünkre is érdemes időt szánni: kényeztetni, radírozni, hidratálni, vagy épp pakolással ragyogóvá tenni.

tovább

Most jött el a hajkúrák ideje

Most jött el a hajkúrák ideje

A nyáron tönkrement hajkorona regenerálása talán legfontosabb szépségápolási teendő szeptemberben. És a legjobb hozzávalókat nem a drogériában, hanem a konyhában találod!

tovább