Divat lett az edzőteremmel rendelkező ingatlan!

2017. december 18., hétfő, 16:45

A felmérések szerint rengetegen vannak olyanok, akik ugyan örömmel eljárnának edzőterembe, illetve teljesen nyitottak arra, hogy heti rendszerességgel edzenek egy konditeremben, ám a legkülönbözőbb okok miatt nem tudják azt megtenni. Az okok között sokszor szerepel pénzkérdés – az edzőtermi bérletek valóban meglehetősen borsosak tudnak lenni – a legtöbben mégis inkább időhiányra panaszkodnak.

Divat lett az edzőteremmel rendelkező ingatlan!

Otthon is könnyen kialakíthatunk edzőtermet 

Amennyiben a rendszeres edzéshez megvan a belső motivációnk, akkor az már egy olyan fél siker, amelyre lehet építkezni. Edzőtermet otthoni környezetben is könnyen kialakíthatunk, amely nem elsősorban pénz, mint inkább elszántság és kreativitás kérdése. Egy otthoni edzőteremnek számtalan előnye lehet. Nemcsak kiváló alkalmat kínál arra, hogy az egyén és a család többi tagja is átmozgassa magát, de a nap bármely szakaszában is használhatjuk. Az ingatlanpiaci szereplők szerint ráadásul egyre divatosabbá válnak Budapesten, illetve a nagyobb vidéki városokban az edzőteremmel rendelkező ingatlanok. Több piacvezető ingatlanértékesítő iroda szakembere nyilatkozott úgy a közelmúltban, hogy mára már az edzőteremmel rendelkező lakások értékesítése könnyebb az átlagosnál. 

Erre figyeljünk, ha belevágunk! 

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy nem kis befektetést jelent egy valamire való otthoni edzőterem kialakítása. A valóság ellenben az, hogy egyáltalán nem kell feltétlenül profi edzőtermekben található drága gépeket vásárolnunk. Egy drágább gép kardio edzéshez és néhány olcsóbb erősítő eszköz bőven elegendő. Az edzőterem kialakításával járó költségek, pedig – épp az ingatlanpiaci helyzet alakulása miatt – hosszú távon garantáltan megtérülnek. Arról már nem is beszélve, hogy az évek hosszú során apránként egyébként is elköltenénk a bekerülési költségeket fitnesz bérletre.

Nem kell feltétlenül külön helyiség

Ideális esetben persze az edzőterem a lakás valamely félreeső külön helyiségében kerül kialakításra. A legtöbb lakásban viszont nem rendelkezik olyan helyiséggel, ahol az edzőtermet kialakíthatnánk. Ilyen esetben tökéletesen megteszi az, ha egy sarkot kerítünk el. Ebben az esetben viszont mindenképpen ügyeljünk arra, hogy az ilyen félreeső részben ne legyen semmi olyan, ami elvonja a figyelmünket. Ha van rá mód nagy ablakokkal rendelkező helyiséget válasszunk edzőteremnek. Nyilvánvaló, hogy utóbbi az alagsorban vagy garázsban kialakított edzőtermeknél nehezen oldható meg. Ilyen esetben is fontos ellenben a könnyű szellőztethetőség. A nagy ablakok hiányát természetesen tükrökkel is pótolhatjuk, hiszen azok nemcsak remek motivációs eszközök, de edzés közben folyamatosan láthatjuk a gyakorlatokat is. Amennyiben az edzőterem funkcióját betöltő helyiségrész elég nagy hozzá, kisgyermekes szülőként esetleg egy olyan multifunkcionális edzőteremet is kialakíthatunk, ami egyben játszószobaként is funkcionál. Ily módon szemmel tarthatjuk csemetéinket, ráadásul a tapasztalatok szerint nincs olyan gyermek, aki ne szórakozna remekül egy bordásfallal, kötéllétrával, trambulinnal, csúszdával vagy más ehhez hasonló eszközzel.

Ezekre viszont feltétlenül szükségünk lesz! 

Az edzéshez szükséges eszközökben sem kell feltétlenül túlzásokba esnünk. Az edzőterem legalapvetőbb berendezési tárgyai, valamint az edzéshez szükséges eszközökön kívül, egy kisebb komódra vagy polcra ellenben szükségünk lesz. Ide tehetjük le a törölközőnket vagy éppen az ásványvizünket, esetleg egy CD lejátszót. Drága gépek híján szükségünk lesz ugráló kötélre, súlyzókra, rugalmas gumiszalagokra valamint fitnesz labdára is.

hírek ingatlan otthon lakás edzőterem testmozgás

Öt karrierfogadalom, ami beindítja az új évedet

Öt karrierfogadalom, ami beindítja az új évedet

Az év eleje a számvetés és a fogadalmak időszaka, érdemes ilyenkor összegezni az elmúlt esztendő tapasztalatait, és gondolkodni a jövőn. Jó alkalom ez a karriertervezésre is, hiszen sokkal nyitottabbak vagyunk arra, hogy új célokat tűzzünk ki, akár a magasabb fizetés, a szakmai előrelépés, vagy a munkahelyváltás reményében.

tovább

Novemberben elindult az első last minute edzésfoglalási oldal

Novemberben elindult az első last minute edzésfoglalási oldal

Magyarországon egyedülálló, szabad és kedvezményes áron kínált edzéshelyek lefoglalására alkalmas honlap indult novemberben, melyet sokan a maesteszinhaz.hu-hoz hasonlítanak. Az officesport.hu segítségével egyszerűen és gyorsan találhat rá bárki a neki megfelelő edzésre, online lefoglalhatja, és egységes formában összehasonlíthatja az edzőtermek kínálatát.

tovább

A meddő nők közel fele endometriózisban szenved

A meddő nők közel fele endometriózisban szenved

Minden tizedik fogamzóképes korú nő endometriózisban szenved, a meddő nők csaknem felét ezzel kezelik – mondta Dr. Bokor Attila.

tovább