Egy bank is aktív része lehet a társadalomnak

2017. november 16., csütörtök, 11:35

Az idén 30 éves K&H elnyerte a Mastercard – Az év társadalmilag felelős bankja 2017 díjat. Az elismerés többek között azoknak a széles rétegeket megmozgató társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseknek köszönhető, mint például a K&H gyógyvarázs, a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő vagy a K&H: üzletet ide! program, amelyek reagálnak és választ adnak a társadalom aktuális igényeire.

Egy bank is aktív része lehet a társadalomnak

Az idén 30 éves K&H Csoport társadalmi felelősségvállalási tevékenységét a Mastercard – Az év társadalmilag felelős bankja 2017 díjjal ismerte el.
   „Vezető pénzintézetként a pénzügyi fenntarthatóság megteremtése mellett felelősnek tekintjük magunkat azért a környezetért is, amelyben dolgozunk és élünk. Ennek érdekében évről-évre arra törekszünk, hogy meghalljuk, és válaszokat is adjunk a változó igényekre, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy a társadalom minden tagja teljes életet élhessen. Kezdeményezéseknél minden esetben arra törekszünk, hogy a társadalom minél széles rétegeit szólítsuk meg, másrészt  aktívan bevonjuk kollégáinkat is támogatási programjainkba. A mostani elismerés számunkra azt mutatja, hogy a K&H Csoport tevékenysége a társadalomra kifejtett hatása szempontjából is figyelemre méltó” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H társadalmi felelősségvállalási programjai a vállalkozásösztönzés, a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem és az egészség területére fókuszálnak
   „A K&H az első hazai pénzintézetként sikeresen tanúsíttatta az ISO 14001 és az ISO 50001 környezet- és energiairányítási rendszereit. A K&H gyógyvarázs program már 14 éve reagál a hazai egészségügy igényeire, és támogatja műszerbeszerzéssel a gyermekegészségügyet. A kisbetegek lelki javulását segítő K&H gyógyvarázs mesedoktorok programelemben 2013 óta több tízezer önkéntes meseolvasó vett már részt. A 2016/17-es tanévben hetedszer hirdettük meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt, amely 443 általános iskola 6817 diákját ösztönözte tudásuk bővítésére. A két éve indult, Magyarországon egyedülálló K&H: üzletet ide! program  hidat teremt a lakossági igények és a kkv-k között, hogy minél több olyan vállalkozás jöhessen létre, amelyre valóban szüksége is van a lakosságnak. A tavalyi év egyik fő kezdeményezéseként pedig létrehoztuk akadálymentesítési stratégiánkat a fogyatékkal élő ügyfeleink számára” – ismertette a díj kapcsán Horváth Magyary Nóra a bank legfontosabb társadalmi programjait.

Forrás: WELL PR Ügynökség

hírek bank társadalmi felelősségvállalás

Szepes Mária élete a Spirit Színházban

Szepes Mária élete a Spirit Színházban

Miként válik egy fiatal lány a „mágia” nagyasszonyává és milliók példaképévé, akinek segítségével, tanácsadásával, lelki tisztánlátásával sok ember életének támasza lett? Erre a kérdésre is választ kapunk Szepes Mária Emberek és jelmezek című önéletrajzi regényében, amelyből először készül színházi előadás. A Ne kérdezd, ki voltam című darabot december 26-án mutatják be a Spirit Színházban Czeizel Gábor rendezésében, Igó Éva és Gyöngy Zsuzsa főszereplésével.  

tovább

A hűtőnket utáljuk a legjobban

A hűtőnket utáljuk a legjobban

A hűtőszekrényüket cserélnék le a legtöbben a beépített konyhagépek közül – derül ki a Fundamenta országos kutatásából.

tovább

Állatokat ment Curtis

Állatokat ment Curtis

Curtis, Laár András, Bányai Miklós az elsők között csatlakoztak a Share for Help. Mutasd meg, ki vagy! mozgalomhoz, mely a napokban indult útjára azzal a céllal, hogy „megfertőzze” az internetet a jóval.

tovább

Élményt karácsonyra!

Élményt karácsonyra!

A karácsonyi meghitt készülődést gyakran beárnyékolja a megfelelő ajándékok utáni ádáz hajsza. Márpedig mindenki szeretné megtalálni szeretteinek a legmegfelelőbb ajándékot. Azoknak szól a következő pár sor, akik unják a boltokban kígyózó sorokat, és szeretnének idén valami igazán különlegeset a fa alá tenni.

tovább