Ezért ne dobd ki a használt teafiltert

2018. január 3., szerda, 11:55

Számolatlanul dobjuk a kukába a teafiltereket főként a téli időszakban, holott a háztartásunkban egy sor problémára kínálhat környezetbarát megoldást.

Ezért ne dobd ki a használt teafiltert

Néhány tipp a felhasználáshoz:

  • A fekete tea tannintartalmánál fogva ideális faápolószer: 6-12 filtert főzzünk fel öt liter vízben. Hagyjuk kihűlni, és használjuk úgy, mint a szokásos felmosószeres vizet. Bútorápoláshoz egy liter vízben főzzünk fel 1-3 filtert, hagyjuk kihűlni, és töröljük át vele a bútort. Enyhén színez, ezért inkább sötétebb fához alkalmas.
  • Zsíros-leégett edény vagy tepsi áztatásához 1-2 fekete teafiltert tegyünk a meleg vízhez, reggelre feloldja a kulimászt.
  • A kinyomkodott, de nem száraz feketetea-filter jó a sötét bőrcipők pucolásához és ápolásához, megakadályozza a bőr repedezését.
  • Két-három zöldtea-filtert tegyünk egy lavór meleg vízbe: antibakteriális hatású lábáztatót készíthetünk pedikűr előtt.
  • A zöld tea szintén alkalmas hagymapucolás után a kézre, utána mossunk kezet szappannal. A vágódeszkát is szagtalaníthatjuk, ha átdörzsöljük egy kis nedves teafűvel.
  • A hűtőben tartott zöldtea-filtert reggel használhatjuk pár perces pakolásnak a táskás, duzzadt szem kezelésére.

zöld vonal tél tea teafilter ne dobd ki újrahsznosítás

Legyen fényes jó a kedved!

Legyen fényes jó a kedved!

A téli hónapokban sokan kedélybetegekké válnak. Szerencsére ezt gyógyszerek nélkül is enyhítheted otthoni fényterápiával.

tovább

Ablakcsere nélkül is sokat spórolhatsz a fűtésen

Ablakcsere nélkül is sokat spórolhatsz a fűtésen

Új nyílászárókkal akár 25 százalékot spórolhatsz a fűtésen, de amíg ez megtörténik, néhány trükkel is beljebb leszel.

tovább

Új csizma? Új szőnyeg? Szellőztesd ki!

Új csizma? Új szőnyeg? Szellőztesd ki!

Új kutatás figyelmeztet arra, hogy a kereskedelmi árukon égésgátlóként használt vegyszerek veszélyesek a családalapítás előtt álló nőkre. Ezek a kemikáliák mindenhol jelen vannak, fortély kell az elkerülésükhöz.

tovább

Óraátállítás: Áldás, vagy átok?

Óraátállítás: Áldás, vagy átok?

Energiamegtakarítás? Egy órával több természetes fény? Kevesebb baleset és bűncselekmény? Talán nem is gondolnánk, de mindezekre egyformán hat az óraátállítás! Ahogy a szervezetünkre is.

tovább