Hódít a kézműves csokoládé

2017. december 11., hétfő, 07:00

Az utóbbi néhány évben egyre nő az igényes, minőségi csokoládéfogyasztók köre, és ez nagyban köszönhető a kézműves csoki készítőknek, akik például fesztiválokon, workshopokon és minden lehetséges módon népszerűsítik a minőségi csoki és szaloncukor fogyasztást. Egyre többen tudják, hogy mitől minőségi egy csokoládé, nem elégednek meg a sima tejcsokival vagy az egyszerű zselés szaloncukorral, konyakos bonbonnal.

Hódít a kézműves csokoládé

   „Az ízek esetében régebben a hagyományos csokoládékat kedvelték az emberek, úgy, mint a mogyorós csoki, eper krémes csoki stb. Aztán 5-6 éve, ahogy a kézműves csokoládékészítés egyre népszerűbb lett, úgy léptek színre a különleges gyümölcsökkel és egzotikus fűszerekkel párosított csokoládék. Manapság a vásárlók már szívesen próbálják ki az új rendhagyó ízeket. A jövő szerintem, nem a mennyiségi, hanem a minőségi csokoládé fogyasztás kultúrája – mondja Demeter Zsuzsi, a Demeter Chocolate Kft. ügyvezetője. A mi vásárlóink egyik kedvence a sós-karamellás íz, amelyet táblás csokoládé, bonbon és szaloncukor formájában is kínálunk nekik, de ez az ízkombináció szinte az összes kézműves csokisnál előfordul. Emellett szívesen vásárolják a pálinkás, boros bonbonokat és szaloncukrokat is.”

 Különleges, minőségi alapanyagok

A csokikészítő manufaktúrák ma már általában belga és francia csokoládéval dolgoznak, de például a Demeter Csoki szívesen használja a liofilizált, aszalt gyümölcsöket, és szívesen házasítja a borokat és a pálinkákat a csokival. A magukra valamit is adó cégek kerülik a mesterséges anyagokat, és csokoládé esetében a magas kakaótartalom mellett arra is törekednek, hogy minőségi kakaóbabból készüljenek termékeik. Manapság már nem lehet figyelmen kívül hagyni a cukorbetegeket vagy azokat a vásárlókat, akik ételallergiától szenvednek: a mentes csokik nagy népszerűségnek örvendenek, és - ahogy Demeter Zsuzsi mondja - ízük egyre jobban közelít a cukor- és laktózmentes csokoládék ízére.

Magyarok és szaloncukrok

A szaloncukor esetében hazánk fiai a még mindig a kókuszost és a zselést részesítik előnyben, de egyre növekszik azoknak a tábora, akik szívesen vásárolják a különleges ízeket pl. sós-karamellás, zserbó, Szatmári szilvapálinkás finomságokat.
   „Néhány éve kezdtük el a robbanócukros szaloncukor készítését, és bár azt gondoltuk, hogy csak a gyerekek kedvence lesz, de a felnőttek körében is nagyon népszerűvé vált” – mondja Demeter Zsuzsi, aki szerint egyre többen kedvelik a chilis vagy más fűszerezésű édességeket, és szívesen fogyasztják a liofilizált táblás csokoládékat.

ízlelő gasztro csoki csokoládé ünnep ajándék kakaóbab

Banán-kivi turmix - Recept

Banán-kivi turmix - Recept

Az alábbi turmixot könnyedén elkészítheted. Nem kell hozzá más, mint egy-két gyümölcs és egy turmixgép!

tovább

Top5 tea, amivel felerősítheted immunrendszered

Top5 tea, amivel felerősítheted immunrendszered

A tél közepét tapossuk, így nem ritka, hogy mi is áldozatul esünk valamilyen megbetegedésnek. Nem törvényszerű, hogy így legyen, ezért a megelőzés érdekében, kezdjük el mielőbb erősíteni szervezetünk védekezőképességét. Íme néhány tipp arra vonatkozóan, hogy mely teákat fogaszthatjuk előszeretettel a téli hidegben.

tovább

Az ünnep fénypontja: A csokoládé

Az ünnep fénypontja:  A csokoládé

Ma már nem csak a sima tejszeletet, egyszerű étcsokit, vagy a klasszikus zselés szaloncukrokat keressük, hódítanak ugyanis a minőségi kézműves csokik és egyre különlegesebb ízeket fedez fel magának a csokoládéért rajongó közönség. Akik ráadásul előszeretettel ajándékoznak karácsonykor is csokit szeretteiknek. De azt vajon tudjuk-e, hogy mikor készítették az első finomságot, és mekkora a világ legnagyobb csokitáblája?

tovább

Ünnepi koktéltippek a mixertől: így kápráztasd el a vendégeidet

Ünnepi koktéltippek a mixertől: így kápráztasd el a vendégeidet

Itt a lehetőség, hogy az ünnepekre házigazdaként újdonságokkal készüljünk: fogadjuk meg a NaturMed Hotel Carbona vezető bártenderének tanácsait, és nyűgözzük le az ünnepi vendégsereget egyedi koktéljainkkal!

tovább