Hódít a Kutyajóga

2018. január 15., hétfő, 12:10

A DOGA (dog+yoga) egy olyan speciális jóga, amelyben a gyakorlatokat a kutyával közösen lehet elvégezni.

Hódít a Kutyajóga

A kutyás jóga egy amerikai jógaoktató, Suzi Teitelman „találmánya". A tengerentúlon már 2002 óta gyakorolják, ahol már teljesen természetes dolog és egyre nagyobb teret hódít.

A DOGA a klasszikus jógához nagyon hasonló, ám a kutyák segíthetnek a nehezebb pozíciók megtartásában, a lustább kedvencek pedig egyszerűen a jóga szőnyegen üldögélve nézhetik a gazdikat gyakorlás közben.  Persze a négylábúakat is kényeztetik, ugyanis a résztvevők eb-masszázs technikákat is tanulhatnak.

Ilyen egy profi páros doga gyakorlás közben

örökmozgó sport jóga doga sport kutyával

Kezdd a napot jógával!

Kezdd a napot jógával!

A legtöbben meghatározott időben, reggeltől délután 5-6 óráig dolgoznak, így csak utána van lehetőségük jógázni, ahogy azt az esti foglalkozások népszerűsége is mutatja. Természetesen az esti gyakorlás is hatékony, ám aki reggel áldoz rá az idejéből, rengeteg további pozitív hatással számolhat.

tovább

Újévi fogadalmak futás módra

Újévi fogadalmak futás módra

A munkában egy utolsót hajrázunk, közben otthon gőzerővel készülünk a karácsonyra, kevés idő jut magunkra, és amikor kieresztünk, akkor általában jó pár kiló felesleggel arra gondolunk, ideje az életmódváltásnak. Csakhogy hideg van, és eszünk ágában nem lenne kidugni az orrunkat, de ilyenkor kell erőt venni magunkon, hiszen a nyári test télen készül…

tovább

Videó! Reggeli nyújtás, lazítás - fekve

Videó! Reggeli nyújtás, lazítás - fekve

A zsúfolt mindennapokban nehezen szakítunk időt a mozgásra. A szemléletváltás elhatározás kérdése, az odafigyelés pedig megtérül hosszú távon. Megmutatjuk, milyen gyógytornász által összeállított fekve végzett nyújtó-lazító torna!

tovább

Télen túrázni

Télen túrázni

A téli sportok felhőtlen élvezetéhez fontos, hogy mindig megfelelő ruházatot viseljünk, valamint az is fontos, hogy kellő hangsúly fektessünk az apró de annál hasznosabb kiegészítőkre.

tovább