Hogyan vedd rá a gyereket a gyümölcs- és zöldségevésre?

2017. július 24., hétfő, 09:35

Anyaként sokat foglalkozunk gyermekeink megfelelő táplálkozásával. A nyári szünet még extra kihívásokkal is jár: ilyenkor több energiára van szükségük, hogy bírják szusszal a sok rohangálást, játékot. Ha elég rafináltak vagyunk, könnyen rávehetjük őket, hogy megegyék a napi zöldség- és gyümölcsadagot!

Hogyan vedd rá a gyereket a gyümölcs- és zöldségevésre?

A sült zöldségeket sok gyerek szívesebben megeszi, mint a nyers változatot. Készítsetek közösen házi zöldség csipszet!

Ha az önfeledt játék után nehéz rávenni az evésre és ivásra, csináljatok együtt színes turmixokat: például egy almás-körtés-spenótosat, ami olyan zöld, mint Shrek vagy Süsü, és nem érződik rajta a spenót íze.

  • Facsard ki 1 lime levét, hámozz meg 1 körtét, majd vágd ki a magházát. Vágj 1 szál angol zellert kis darabokra. Tedd az összes hozzávalót egy Electrolux Sportturmixba, adj hozzá 2 dl almalevet, 50 g spenótot és 3-4 jégkockát, végül turmixold krémesre.

Csavard a palackra a sportkupakot, és akár máris vihetitek magatokkal– például egy családi kirándulásra! Minden családtagnak lehet saját sportpalackja, mert ha most vásárolsz Sportturmixot, egy turmix recept könyv mellett + 2 mini palackot is ajándékba kaphatsz hozzá.  

családi kör táplálkozás gyerek gyümölcs zöldség napi zöldség- és gyümölcsadag turmix recept

Bizalmas adataink, mi lesz veletek?

Bizalmas adataink, mi lesz veletek?

Izgalmas ételfotók, elcsípett romantikus pillanatképek, beállított családi pózolás a vízparton és persze őrült bulifotók a haverokkal, mindezt lehetőleg a helyszín megadásával – a nyár mindenkiből előhozza a posztolási kedvet a közösségi oldalakon. Sajnos azonban az adatvédelemmel nem igazán vagyunk tisztában, pedig pár egyszerű lépéssel jelentősen csökkenthetjük a veszélyeket.

tovább

Izgalmas vízpartok belföldön

Izgalmas vízpartok belföldön

Nem kell a határt átlépni ahhoz, hogy csodás tájakat, lélegzetelállító természeti jelenségeket lássunk, de az önfeledt strandolás, vízparti bulizás és az extrém vízisportok is elérhetők itthon. Ideje felfedezni hazánk vízpartjait – bármerre indulunk, kincseket találunk.

tovább

Itt a nyári szünet: 3+1 tipp az okos időbeosztáshoz

Itt a nyári szünet: 3+1 tipp az okos időbeosztáshoz

A gyerekek örülnek, a szülőknek viszont sok fejtörést okoz, hogy milyen programokkal töltsék ki a tanévkezdésig hátralévő időszakot. Az alábbiakban gyermekanimátor segít okosan megtervezni a vakációt.

tovább

Mivel ( NE ) itassuk a kánikulában kedvenceinket?

Mivel ( NE ) itassuk a kánikulában kedvenceinket?

Bár családtagok, mégsem emberek, ennél fogva nagyon meg kell válogatnunk, mivel enyhítjük a nyári hőségben kutyánk vagy macskánk szomját.

tovább