Hogyan vedd rá a gyereket a gyümölcs- és zöldségevésre?

2017. július 24., hétfő, 09:35

Anyaként sokat foglalkozunk gyermekeink megfelelő táplálkozásával. A nyári szünet még extra kihívásokkal is jár: ilyenkor több energiára van szükségük, hogy bírják szusszal a sok rohangálást, játékot. Ha elég rafináltak vagyunk, könnyen rávehetjük őket, hogy megegyék a napi zöldség- és gyümölcsadagot!

Hogyan vedd rá a gyereket a gyümölcs- és zöldségevésre?

A sült zöldségeket sok gyerek szívesebben megeszi, mint a nyers változatot. Készítsetek közösen házi zöldség csipszet!

Ha az önfeledt játék után nehéz rávenni az evésre és ivásra, csináljatok együtt színes turmixokat: például egy almás-körtés-spenótosat, ami olyan zöld, mint Shrek vagy Süsü, és nem érződik rajta a spenót íze.

  • Facsard ki 1 lime levét, hámozz meg 1 körtét, majd vágd ki a magházát. Vágj 1 szál angol zellert kis darabokra. Tedd az összes hozzávalót egy Electrolux Sportturmixba, adj hozzá 2 dl almalevet, 50 g spenótot és 3-4 jégkockát, végül turmixold krémesre.

Csavard a palackra a sportkupakot, és akár máris vihetitek magatokkal– például egy családi kirándulásra! Minden családtagnak lehet saját sportpalackja, mert ha most vásárolsz Sportturmixot, egy turmix recept könyv mellett + 2 mini palackot is ajándékba kaphatsz hozzá.  

családi kör táplálkozás gyerek gyümölcs zöldség napi zöldség- és gyümölcsadag turmix recept

Hogyan neveljük jól a digitális bennszülött gyermekeket?

Hogyan neveljük jól a digitális bennszülött gyermekeket?

Gyermekeink olyan világban nőnek fel, ahol a közösségi média, a mobiltechnológia és az online közösségek alapvető fontosságúak a kommunikáció, a tanulás és a fejlesztés útján. Szinte természetes, hogy felelős szülőkként félelmet érzünk az internet nyújtotta nyitottság és kontroll-nélküliség miatt, de tenni ellene csak úgy tudunk, ha elfogadjuk ezt, és mindenki szempontjából kihozzuk belőle a legjobbat.

tovább

Öt tipp a boldog és kiegyensúlyozott gyermek neveléséhez

Öt tipp a boldog és kiegyensúlyozott gyermek neveléséhez

Kétségtelen, hogy a szülői gondozás egyidejűleg a legnehezebb és legkifizetődőbb feladat, amit felnőttként vállalunk. Feszült, türelmetlen, teljesítmény-centrikus világban élünk, ahol elvárják tőlünk, hogy mindig kiegyensúlyozottak, boldogok és tökéletes szülők legyünk. De mit jelent a tökéletesség? Valóban ettől lesz boldog a gyermek?

tovább

Iskolás gyerekek szobája - 5 tipikus hiba

Iskolás gyerekek szobája - 5 tipikus hiba

Az iskoláskor új igényeket teremt a gyerekszoba berendezésében. A szülők feladata ilyenkor egy tanulásra és pihenésre egyaránt alkalmas szoba kialakítása. A berendezés során könnyű elkövethetni olyan hibákat, amelyek negatívan hathatnak nemcsak a gyermek egészségére, hanem iskolai teljesítményére is. Íme, a leggyakoribbak.

tovább

Becsöngettek

Becsöngettek

Szeptemberben a családosok élete az iskolakezdés körül forog. A kihívás, hogy a gyermek és a felszerelés is időben készen álljon, próbára teszi a szervezőképességünket. Az iskolakezdés kapcsán körbejártuk, mivel könnyíthetjük meg gyermekünk életét a következő tíz hónapban, milyen eszközök és módszerek könnyíthetik meg a tanulást.

tovább