Itt a magyarul „beszélő” vércukormérő!

2017. július 17., hétfő, 07:00

A látássérült diabéteszes betegeket magyar fejlesztésű vércukormérő segíti ezentúl.

Itt a magyarul „beszélő” vércukormérő!

Az eszköz több mint 30 ezer vak, vagy súlyosan látássérült magyar cukorbeteg mindennapjait teszi könnyebbé. A betegekkel szóban, magyarul kommunikáló vércukormérő azoknak segít, akik önállóan nem képesek leolvasni a készülék által kijelzett mérési értékeket. Az Innováció- és Magyar Termék Nagydíjas 77 Elektronika Kft. saját fejlesztésű Dcont® MONDA elnevezésű vércukormérő rendszere hangosan mondja ki a mért vércukorértéket.

hírek diabétesz vércukormérő

Szepes Mária élete a Spirit Színházban

Szepes Mária élete a Spirit Színházban

Miként válik egy fiatal lány a „mágia” nagyasszonyává és milliók példaképévé, akinek segítségével, tanácsadásával, lelki tisztánlátásával sok ember életének támasza lett? Erre a kérdésre is választ kapunk Szepes Mária Emberek és jelmezek című önéletrajzi regényében, amelyből először készül színházi előadás. A Ne kérdezd, ki voltam című darabot december 26-án mutatják be a Spirit Színházban Czeizel Gábor rendezésében, Igó Éva és Gyöngy Zsuzsa főszereplésével.  

tovább

A hűtőnket utáljuk a legjobban

A hűtőnket utáljuk a legjobban

A hűtőszekrényüket cserélnék le a legtöbben a beépített konyhagépek közül – derül ki a Fundamenta országos kutatásából.

tovább

Állatokat ment Curtis

Állatokat ment Curtis

Curtis, Laár András, Bányai Miklós az elsők között csatlakoztak a Share for Help. Mutasd meg, ki vagy! mozgalomhoz, mely a napokban indult útjára azzal a céllal, hogy „megfertőzze” az internetet a jóval.

tovább

Élményt karácsonyra!

Élményt karácsonyra!

A karácsonyi meghitt készülődést gyakran beárnyékolja a megfelelő ajándékok utáni ádáz hajsza. Márpedig mindenki szeretné megtalálni szeretteinek a legmegfelelőbb ajándékot. Azoknak szól a következő pár sor, akik unják a boltokban kígyózó sorokat, és szeretnének idén valami igazán különlegeset a fa alá tenni.

tovább