IV. Vertigo Filmhét ismét a közelmúlt sikerfilmjeivel!

2017. július 17., hétfő, 07:00

Egy teljes héten át naponta két-három artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 19 alkotás szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható majd.

IV. Vertigo Filmhét ismét a közelmúlt sikerfilmjeivel!

A IV. Vertigo Filmhéten ezúttal is mindenki találhat számára kedves zsánert: skandináv krimi, nyári romantikus vígjáték, múltba kalauzoló romantikus melodráma, történelmi film, animációs film, Oscar-díjas alkotások és számos fesztivál-kedvenc is szerepel az idei programban. Nyitófilmként július 26-án este 20.30-kor az Oscar-díjas Juliette Binoche főszereplésével készült francia romantikus vígjáték, a Bébibumm tekinthető meg egy alkalommal, hetekkel az országos premier előtt. A zárófilm szintén premier előtti vetítés lesz: augusztus 2-án este 20.30-től az Oscar-díjas Terry George új rendezését, egy nagyszabású történelmi filmet, Az ígéretet tekintheti meg a közönség, amelynek főszereplői az Oscar-díjas Christian Bale, Oscar Isaac és Charlotte Le Bon.

A 26-i nyitónapon vetített Bébibumm után csütörtökön a skandináv krimiké a terep: Jussi Adler-Olssen bestseller-szériája, a Q-ügyosztály hatalmas sikert aratott filmfeldolgozásai, a Nyomtalanul, a Fácángyilkosok és a Palackposta maratoni vetítésen láthatók egymás után.

Pénteken 16 órától a háromszoros Oscar-jelölt Terrence Malick szerelemprojektje, Az Univerzum története, 18 órától a 6 Oscar-díjra jelölt melodráma, a Carol, majd 20.30-tól az Oscar-díjas A szoba lesz műsoron.

Szombaton a külföldön is nagy sikert arató, magyar koprodukció, a 6,9 a Richter-skálán kerül műsorra, utána az Arany Pálma-díjas, megrázó dráma, az Én, Daniel Blake, és a három Oscar-díjas Holdfény lesz látható. Utóbbi egy sokáig emlékezetes Oscar-díjátadón nyerte el idén a legjobb film díját, s kiérdemelte a legjobb adaptált forgatókönyv és férfi mellékszereplő elismeréseit is.

Vasárnap három film erejéig a magyar mozgókép kerül fókuszba: 16 órától a Berg Judit mesehőseivel készült Lengemesék, 18 órától Fekete Ibolya szívmelengető családi mozija, az Anyám és más futóbolondok a családból, 20.30-tól pedig A nyomozó kultrendezője, Gigor Attila Kút című krimije kerül műsorra. A Kútban a magyar színjátszás java, mások mellett Trokán Nóra, Kurta Niké, Pokorny Lia, Kovács Zsolt, Udvaros Dorottya, és László Zsolt szerepel.

Hétfőn előbb a nemzetközi bestsellerből készült, 2 Oscar-jelölt Az ember, akit Ovénak hívnak című skandi vígjáték, majd a francia fenegyerek, François Ozon legújabb filmje, a Velencében is díjazott történelmi melodráma, a Frantz lesz műsoron.

A keddi programban a legendás lengyel rendező, Andrzej Wajda utolsó filmje, az Emlékképek és a Dragomán György nemzetközi bestselleréből készült brit disztópia, A fehér király szerepel.  

Szerdán zárul a IV. Vertigo Filmhét: 18 órától Omar Sy hatalmas sikert aratott romantikus vígjátéka, a Derült égből apu megy majd, aztán zárófilmként premier előtt tekintheti meg a közönség Az ígéret című romantikus történelmi filmet. A nagyszabású produkcióban az Oscar-díjas Christian Bale, Oscar Isaac, Charlotte Le Bon mellett James Cromwell és Jean Reno is szerepel.

A Budapest Film Zrt.-vel közösen megrendezett Vertigo Filmhétnek kiemelt küldetése, hogy az európai és szerzői filmnek csináljon reklámot és meghozza a közönség kedvét a kontinens sokszínű és változatos filmkészítéséhez, ellensúlyozandó az amerikai tömegfilmek áradatát. Ennek érdekében a filmhét átnyújtja az európai filmkészítés kvintesszenciáját a legjobb fesztiválnyertes filmek és közönségsikerek formájában. A Vertigo Filmhét célja továbbá, hogy a nyári hőségben kedvet csináljon az artmoziba járáshoz és igényes artfilmek nézéséhez, valamint ösztönözze a közösségi filmfogyasztást.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 900 forintos, kedvezményes áron lesznek kaphatók. A jegyelővétel július 13-án kezdődik a Puskin mozi pénztárában, és online a http://www.puskinmozi.hu oldalon.

További részletek: http://www.puskinmozi.hu / www.vertigomedia.hu
www.facebook.com/VertigoMediaKft


hírek program ajánló filmhét iv. vertigo filmhét

Biciklizésből milliós adomány

Biciklizésből milliós adomány

Idén is meghirdette dolgozói között a Bringázz a munkába! programot a Tigáz. Az akció lényege, hogy a kerékpárral megtett kilométerek arányában támogatnak egy-egy intézményt. A vállalat önkéntesei csaknem 60.000 kilométert bicikliztek, így a cég több mint 1 millió forinttal támogatja a Dévény Anna Alapítványt.

tovább

Sikerrel debütált az EQ-sexy mozgalom, sztárok vallottak az első EQ Napon

Sikerrel debütált az EQ-sexy mozgalom, sztárok vallottak az első EQ Napon

Több közismert ember, köztük Till Attila, Bombera Krisztina, Náray Tamás és Szily Nóra vett részt az első EQ Napon, melyet Kósa Erika, hazánk egyik legelismertebb üzletasszonya hívott életre.  Az eseményen kiderült, hogy a hírességek miért tartják fontosnak az érzelmi intelligenciát az élet bármely területén.

tovább

Harctéren a vadvilág – természetvédelmi siker katonai területen

Harctéren a vadvilág – természetvédelmi siker katonai területen

Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére? A természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium hat évvel ezelőtt összefogtak, hogy megóvják a páratlan természeti értékeknek otthont adó Turjánvidéket.

tovább