IV. Vertigo Filmhét ismét a közelmúlt sikerfilmjeivel!

2017. július 17., hétfő, 07:00

Egy teljes héten át naponta két-három artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 19 alkotás szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható majd.

IV. Vertigo Filmhét ismét a közelmúlt sikerfilmjeivel!

A IV. Vertigo Filmhéten ezúttal is mindenki találhat számára kedves zsánert: skandináv krimi, nyári romantikus vígjáték, múltba kalauzoló romantikus melodráma, történelmi film, animációs film, Oscar-díjas alkotások és számos fesztivál-kedvenc is szerepel az idei programban. Nyitófilmként július 26-án este 20.30-kor az Oscar-díjas Juliette Binoche főszereplésével készült francia romantikus vígjáték, a Bébibumm tekinthető meg egy alkalommal, hetekkel az országos premier előtt. A zárófilm szintén premier előtti vetítés lesz: augusztus 2-án este 20.30-től az Oscar-díjas Terry George új rendezését, egy nagyszabású történelmi filmet, Az ígéretet tekintheti meg a közönség, amelynek főszereplői az Oscar-díjas Christian Bale, Oscar Isaac és Charlotte Le Bon.

A 26-i nyitónapon vetített Bébibumm után csütörtökön a skandináv krimiké a terep: Jussi Adler-Olssen bestseller-szériája, a Q-ügyosztály hatalmas sikert aratott filmfeldolgozásai, a Nyomtalanul, a Fácángyilkosok és a Palackposta maratoni vetítésen láthatók egymás után.

Pénteken 16 órától a háromszoros Oscar-jelölt Terrence Malick szerelemprojektje, Az Univerzum története, 18 órától a 6 Oscar-díjra jelölt melodráma, a Carol, majd 20.30-tól az Oscar-díjas A szoba lesz műsoron.

Szombaton a külföldön is nagy sikert arató, magyar koprodukció, a 6,9 a Richter-skálán kerül műsorra, utána az Arany Pálma-díjas, megrázó dráma, az Én, Daniel Blake, és a három Oscar-díjas Holdfény lesz látható. Utóbbi egy sokáig emlékezetes Oscar-díjátadón nyerte el idén a legjobb film díját, s kiérdemelte a legjobb adaptált forgatókönyv és férfi mellékszereplő elismeréseit is.

Vasárnap három film erejéig a magyar mozgókép kerül fókuszba: 16 órától a Berg Judit mesehőseivel készült Lengemesék, 18 órától Fekete Ibolya szívmelengető családi mozija, az Anyám és más futóbolondok a családból, 20.30-tól pedig A nyomozó kultrendezője, Gigor Attila Kút című krimije kerül műsorra. A Kútban a magyar színjátszás java, mások mellett Trokán Nóra, Kurta Niké, Pokorny Lia, Kovács Zsolt, Udvaros Dorottya, és László Zsolt szerepel.

Hétfőn előbb a nemzetközi bestsellerből készült, 2 Oscar-jelölt Az ember, akit Ovénak hívnak című skandi vígjáték, majd a francia fenegyerek, François Ozon legújabb filmje, a Velencében is díjazott történelmi melodráma, a Frantz lesz műsoron.

A keddi programban a legendás lengyel rendező, Andrzej Wajda utolsó filmje, az Emlékképek és a Dragomán György nemzetközi bestselleréből készült brit disztópia, A fehér király szerepel.  

Szerdán zárul a IV. Vertigo Filmhét: 18 órától Omar Sy hatalmas sikert aratott romantikus vígjátéka, a Derült égből apu megy majd, aztán zárófilmként premier előtt tekintheti meg a közönség Az ígéret című romantikus történelmi filmet. A nagyszabású produkcióban az Oscar-díjas Christian Bale, Oscar Isaac, Charlotte Le Bon mellett James Cromwell és Jean Reno is szerepel.

A Budapest Film Zrt.-vel közösen megrendezett Vertigo Filmhétnek kiemelt küldetése, hogy az európai és szerzői filmnek csináljon reklámot és meghozza a közönség kedvét a kontinens sokszínű és változatos filmkészítéséhez, ellensúlyozandó az amerikai tömegfilmek áradatát. Ennek érdekében a filmhét átnyújtja az európai filmkészítés kvintesszenciáját a legjobb fesztiválnyertes filmek és közönségsikerek formájában. A Vertigo Filmhét célja továbbá, hogy a nyári hőségben kedvet csináljon az artmoziba járáshoz és igényes artfilmek nézéséhez, valamint ösztönözze a közösségi filmfogyasztást.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 900 forintos, kedvezményes áron lesznek kaphatók. A jegyelővétel július 13-án kezdődik a Puskin mozi pénztárában, és online a http://www.puskinmozi.hu oldalon.

További részletek: http://www.puskinmozi.hu / www.vertigomedia.hu
www.facebook.com/VertigoMediaKft


hírek program ajánló filmhét iv. vertigo filmhét

Szepes Mária élete a Spirit Színházban

Szepes Mária élete a Spirit Színházban

Miként válik egy fiatal lány a „mágia” nagyasszonyává és milliók példaképévé, akinek segítségével, tanácsadásával, lelki tisztánlátásával sok ember életének támasza lett? Erre a kérdésre is választ kapunk Szepes Mária Emberek és jelmezek című önéletrajzi regényében, amelyből először készül színházi előadás. A Ne kérdezd, ki voltam című darabot december 26-án mutatják be a Spirit Színházban Czeizel Gábor rendezésében, Igó Éva és Gyöngy Zsuzsa főszereplésével.  

tovább

A hűtőnket utáljuk a legjobban

A hűtőnket utáljuk a legjobban

A hűtőszekrényüket cserélnék le a legtöbben a beépített konyhagépek közül – derül ki a Fundamenta országos kutatásából.

tovább

Állatokat ment Curtis

Állatokat ment Curtis

Curtis, Laár András, Bányai Miklós az elsők között csatlakoztak a Share for Help. Mutasd meg, ki vagy! mozgalomhoz, mely a napokban indult útjára azzal a céllal, hogy „megfertőzze” az internetet a jóval.

tovább

Élményt karácsonyra!

Élményt karácsonyra!

A karácsonyi meghitt készülődést gyakran beárnyékolja a megfelelő ajándékok utáni ádáz hajsza. Márpedig mindenki szeretné megtalálni szeretteinek a legmegfelelőbb ajándékot. Azoknak szól a következő pár sor, akik unják a boltokban kígyózó sorokat, és szeretnének idén valami igazán különlegeset a fa alá tenni.

tovább