Karácsonyra csakis csoki

2017. december 4., hétfő, 07:00

Egyszerű, könnyen elkészíthető nyalánkságok csokival

Karácsonyra csakis csoki

Csupa csokis muffin – Mindenki kedvére!

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 200 g zabliszt
  • 2 csapott evőkanál sütőpor
  • 20  g kakaópor
  • 150 g magas kakaótartalmú csokoládé
  • 75 g eritrit
  • 1/4 vanília rúd kikapart magjai
  • 4 tojás
  • 125 ml olaj
  • 100 ml tejszín

Díszítéshez:

  • 200 g magas kakaótartalmú csokoládé
  • 200 ml tejszín
  • cukorkagyöngy vagy csokireszelék

Elkészítése:

A tésztához a lisztet, a sütőport és a kakaóport összeszitáljuk, hozzáadjuk az eritritet is, majd mehet hozzá a többi alapanyag is, a végén az apróbb kockákra vágott csokoládé. Az egészet összekeverjük, míg teljesen elkeveredik.

A masszát 12 db-os papírral kibélelt muffin formába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

10 percig még a formában pihentetjük, majd kivesszük és hagyjuk, hogy kihűljön.

A krémhez a tejszínt habbá verjük, a csokit pedig vízgőz felett megolvasztjuk. A langyosra hűlt csokit a tejszín 1/3 részével elkeverjük, majd ezt a többi tejszínhabba óvatos, körkörös mozdulatokkal a többi tejszínhabhoz adjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze.

A krémet csillagfej végű habzsákba töltjük, majd feldíszítjük vele a sütiket. A végén apró cukorgyöngyökkel, vagy csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.

Tipp: talán az egyik legegyszerűbb süti recept, látványos és finom, így biztos vele a siker.

A klasszikus forró csoki, ami átmelegít

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 20 g cukormentes magas kakaótartalmú csokoládé (kb. 60 %)
  • 2 dl víz
  • ízlés szerint tejszínhab

Elkészítése:

A vizet felforraljuk, majd beletördeljük a csokit és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.

Pohárba töltjük, aki kér tehet rá tejszínhabot, vagy csorgathat bele egy kevés tejszínt.

Tipp: tarts otthon mindig finom belga csokit, hogy bármikor elkészíthesd, ha megkívánod. Lehet egy titkos csoki készleted az irodában is.

Villámgyors belga trüffel – Kezdő háziasszonyoknak is!

Hozzávalók:

  • 230 g magas kakaótartalmú csokoládé
  • 80 g vaj
  • 100 g kakaópor

Elkészítése:

A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd hűtőbe tesszük lehűteni kb. fél órára, amíg megdermed. Ezután diónyi golyókat formázunk és kakaóporba hempergetjük.

Tipp: A finom, falatnyi csokoládékat szép csomagolásban akár ajándékba is adhatjuk, hiszen a legjobb ajándék az, amit mi magunk készítettünk.

A receptek Bartek Kata közreműködésével készültek.
További infó: receptguru.cafeblog.hu

ízlelő gasztro recept ünnepi recept csokis recept csoki

Hódít a kézműves csokoládé

Hódít a kézműves csokoládé

Az utóbbi néhány évben egyre nő az igényes, minőségi csokoládéfogyasztók köre, és ez nagyban köszönhető a kézműves csoki készítőknek, akik például fesztiválokon, workshopokon és minden lehetséges módon népszerűsítik a minőségi csoki és szaloncukor fogyasztást. Egyre többen tudják, hogy mitől minőségi egy csokoládé, nem elégednek meg a sima tejcsokival vagy az egyszerű zselés szaloncukorral, konyakos bonbonnal.

tovább

Hagyományos karácsonyi menü - egy kis csavarral

Hagyományos karácsonyi menü - egy kis csavarral

Karácsonykor összegyűlik a család apraja-nagyja, hogy együtt ünnepeljen. Ilyenkor, a szépen megterített asztalnál közösen elköltött ünnepi vacsora a nap fénypontja, hiszen ilyenkor finom falatok mellett, meghitten tölthetjük együtt az időt. 

tovább

5 sulibarát pulykás szendvics kreatív szülőknek

5 sulibarát pulykás szendvics kreatív szülőknek

A gondos szülők szendvicsek százait készítik el évente az iskolába járó gyermekeiknek. A könnyű elkészíthetőség mellett egyre fontosabb szempont az egészségtudatosság is, de némi humor sem árt – íme, 5 egyszerű és vidám ötlet, hogy jókedvűek legyenek a szendvicskészítő reggelek.

tovább