Két magyar séf is bejutott a S.Pellegrino Young Chef 2018 kelet-európai elődöntőjébe

2017. június 16., péntek, 08:45

Egyre nagyobb az érdeklődés a S.Pellegrino globális versenye iránt, amely évről-évre fiatal tehetségeket szólít meg a világ minden tájáról.

Két magyar séf is bejutott a S.Pellegrino Young Chef 2018 kelet-európai elődöntőjébe

Hosszú még az út a S.Pellegrino Young Chef 2018 döntőjéig, de a világ huszonegy régiójának tíz-tíz elődöntőse most egy lépéssel közelebb került hozzá. Őket választották ki több mint 90 ország sok ezer jelentkezője közül, akik mindannyian szerencsét akartak próbálni a S.Pellegrino világ legjobb fiatal séfjét felkutató globális versenyén. A verseny kiváló alkalom arra, hogy a világ kulináris tehetségei találkozzanak, inspirálódjanak és új gasztrokultúrákat ismerjenek meg.

A kelet-európai régió két magyar elődöntőse és táljai:

  • Botos András, a székesfehérvári Diófa Étterem sous chef-je

Galamb magyar rakott burgonyával, céklával és répával

  • Sándor Rodrigo, a szegedi Sanzon Étterem Chef de Partie-ja
    „Szeged”

A fiatal séfek táljait az olasz konyha elsőszámú nemzetközi oktató- és tréningcentruma, az ALMA felelős szakértői értékelték öt Aranyszabály alapján: összetevők, technika, eredetiség, szépség és üzenet.

   „Immár harmadik éve feladatunk, hogy kiválasszuk a régiós elődöntőkön résztvevő fiatal séfeket, ám mind a mai napig elképeszt minket a fiatal tehetségekben rejlő szakértelem és szenvedély a minőségi ételek iránt” – mondta el Andrea Sinigaglia, az ALMA menedzsere. –
   „Nagyon nehéz régiónként mindössze 10 középdöntőst kiválasztani, hiszen rengeteg figyelemre méltó tehetség jelentkezik. A mi felelősségünk, hogy a jelöltekkel éreztesssük a verseny hitelességét és nevelő célzatát. A S.Pellegrino Young Chef nemcsak egy esély a kiemelkedésre, hanem lehetőség nemzetközi tapasztalatszerzésre is.”

Júniustól decemberig az egyes régiók középdöntősei helyi fordulókon mérhetik össze tudásukat. Minden régióban egy független, ismert séfekből álló zsűri értékeli a középdöntősök táljait, és az öt Aranyszabály alapján kiválasztja a legjobbat. A közép-európai helyi döntőre 2017 október 17-én, Varsóban kerül sor.

December végéig kiválasztják azt a 21 fiatal séfet, akik képviselhetik régiójukat a verseny döntőjében, 2018 júniusában. Minden döntős mellé kijelölnek egy mentor séfet is – a helyi zsűrik egy tagját – aki segíti a séfeket táljuk tökéletesítésében, valamint támogatja őket a nemzetközi döntőre való felkészülésben. Idén egy magyar séf, Wolf András is a kelet-európai régió mentorai között lesz. Wolf András 2009 óta a New York Kávéház és a Salon étterem konyhafőnöke. Számos szakmai sikere mellett 2013-ban a Gault Millau étteremkalauz az év konyhafőnökének választotta. Tagja a Bocuse d’Or Akadémiának és alapítója a Pannon Gasztronómia Akadémiának.

   "Hatalmas élmény volt tavaly részt venni és eljutni a döntőig a S.Pellegrino Young Chef rangos nemzetközi versenyén, mert kiváló versenytársaimnak és mentoromnak köszönhetően hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam”- mesélte Sándor Rodrigo, a S.Pellegrino Young Chef 2016-os évadának közép-európai döntőse, valamint az  idei évad közép-európai középdöntőse.
   „A verseny a mai napig hatással van a munkámra, inspirál a mindennapokban, ezért neveztem idén is, és izgatottan várom, hogy most milyen kihívásokkal állít majd szembe.”

Az exkluzív tartalmak iránt érdeklődők és a fine dining kedvelői a versenyről a www.sanpellegrino.com, valamint a S.Pellegrino és Acqua Panna által támogatott www.finedininglovers.com online magazin oldalán találhatnak információkat.

A régió 10 elődöntőse:

  • Botos András, a Diófa Étterem sous chef-je  – Székesfehérvár, Magyarország
    Galamb magyar rakott burgonyával, céklával és répával
  • Sándor Rodrigo, a szegedi Sanzon Étterem Chef de Partie-ja
    Szeged
  • Andrej Simic, a Bistro Grad séfje – Belgrád, Szerbia
    Erdei tollak
  • Jan Kilański, a Główna Osobowa sous chef-je  – Gdynia, Lengyelország
    Lengyel nyúl
  • Ljubisa Pljevaljcic, az Oxalls séfje – Belgrád, Szerbia
    Út az umami felé
  • Łukasz Wącirz, a "Natura" séfje a Rosevia Resortban – Rozewie, Jastrzebia Gora, Lengyelország
    Vissza a gyökerekhez – a sziléziai savanykás leves dekonstrukciója
  • Marcin Popielarz, a White Rabbit Étterem séfje – Gdanszk, Lengyelország
    Hering
  • Milosz Grabowski, a Restauracja Pod Roz séfje – Krakkó, Lengyelország
    Füstölt kacsamell, borscs, céklasaláta konfitált szívvel dukkah-val és gyömbéres pecsenyelével
  • Mojmir Marko Šiftar, a Hotel & Restaurant Skipass séfje –  Kranjska Gora, Szlovénia
  • Stefan Barca, a Bistro Grad Hometown Food sous chef-je – Belgrád, Szerbia
    A mangalicasertés sötét oldala
Forrás: FLOW PR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hírek gasztrokultúra verseny világ legjobb fiatal séfje s.pellegrino

Női OKJ-s Toplista

Női OKJ-s Toplista

A pénzügyi-gazdasági OKJ-s képzések hódítanak a nők körében

tovább

Cannes-ban is díjat nyert a WWF Magyarország animációs filmje

Cannes-ban is díjat nyert a WWF Magyarország animációs filmje

A “We are all connected” – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a White Rabbit reklámügynökség közös munkája – a Cannes Lions reklámfesztiválon kapott bronzoroszlánt Design kategóriában.

tovább

Stréber keret és cicaszem forma - ilyen az idei napszemüveg divat

Stréber keret és cicaszem forma -  ilyen az idei napszemüveg divat

A jó napszemüveg kiválasztása nem egyszerű feladat. A legfontosabb, hogy védje a szemet, kényelmes legyen, de – valljuk be – az sem mindegy, hogy mennyire trendi. De vajon mi az idei divat?

tovább