Na, ki a konyhatündér?

2017. október 10., kedd, 14:55

- bejegyzés Szekeres Adrien blogjából.

Na, ki a konyhatündér?

   "Néha jóleső nosztalgiával gondolok arra az időszakra az életemből, amikor még utáltam enni. Kislány koromban halálos ellenségek voltunk a pörkölttel, meg a rizzsel, hogy csak a legutálatosabbakat említsem. Emlékszem, hogy egy szépnek induló vasárnap délután már az összes barátom és a húgom is lent játszottak a játszótéren, miközben én ültem a konyhában egy tányér hús meg rizs fölött és addig nem mehettem sehova, amíg azt meg nem ettem. Nem értettem sokáig, hogy az emberek hogy bírnak annyit enni, hogy leves, meg második, meg desszert. (Mondjuk ezt most sem nagyon értem :))

Nem nehéz kitalálni, hogy vékony kislány voltam, ráadásul mindig mozogtam, sportoltam, úgyhogy a súlyommal sem kellett foglalkoznom. Mivel 14 évesen már kollégiumban laktam, én nem tanultam meg anyukámtól főzni.

Az első fontos állomás az életemben -ilyen szempontból- az első budapesti albérletem volt, ahol a szomszédom Romhányi József házvezetőnője volt. Margit néni istenien főzött és én minden magyaros ételt tőle tanultam elkészíteni, szigorú szabályok szerint. (Így már mindenki imádja a környezetemben a tökfőzeléket és a töltött paprikát is.)

Hosszú út vezetett a gasztronómia ösvényein, míg megtanultam olasz, indiai, kínai vagy éppen spanyol ételeket is készíteni, hogy a sütésről ne is beszéljünk. Büszkén elmondom mindenhol, hogy én bizony majdnem  minden nap főzök és a gyerekeim nem eszik a menza kaját. Nem kis meló, de hát van aki a kocsijára vagy a ruháira a legigényesebb, én arra, hogy mit teszek a családom elé az asztalra.

Aztán egyszer csak nagy fordulatot vett az életem, ugyanis a férjem tavaly vásárolt egy kinti sütő-főző szerkentyűt egy un. kamadot. Őszintén megmondom, nem mutattam nagy érdeklődést a dolog iránt, inkább hagytam őt, hogy felfedezze és kibontakoztassa a benne szunnyadó szakácsot. Az egy dolog, hogy azóta teljesen új dimenziók nyíltak meg a főzés terén, de a férjem olyan kajákat csinál, hogy az őrület.

Esténként nem focit néz, vagy night clubokba jár, hanem recepteket keres a neten és nézi a videókat, fordítja a szövegeket. Őrület, milyen megszállott lett és én ezt nem mellesleg,  nagyon bírom. (Meg a lányok is) Így fordulhat az elő nálunk, hogy apa vasárnap főz, anya meg elmegy futni.

Rájöttem ugyanis, hogy amíg az ember nem szeret enni, addig könnyű vékonynak maradni. Manapság az dívik nálam, hogy ha tudom, hogy valami lakoma van készülőben, felpattanok a bringámra, vagy felveszem a futócipőm… Aztán vár a terített asztal, kibontunk egy finom bort és helló vasárnap! Én így szeretlek!"

Az ínycsiklandó receptért kattints a képre!

www.azenvilagom.hu

hírek blog szekeres adrien az én világom gasztro recept

Biciklizésből milliós adomány

Biciklizésből milliós adomány

Idén is meghirdette dolgozói között a Bringázz a munkába! programot a Tigáz. Az akció lényege, hogy a kerékpárral megtett kilométerek arányában támogatnak egy-egy intézményt. A vállalat önkéntesei csaknem 60.000 kilométert bicikliztek, így a cég több mint 1 millió forinttal támogatja a Dévény Anna Alapítványt.

tovább

Sikerrel debütált az EQ-sexy mozgalom, sztárok vallottak az első EQ Napon

Sikerrel debütált az EQ-sexy mozgalom, sztárok vallottak az első EQ Napon

Több közismert ember, köztük Till Attila, Bombera Krisztina, Náray Tamás és Szily Nóra vett részt az első EQ Napon, melyet Kósa Erika, hazánk egyik legelismertebb üzletasszonya hívott életre.  Az eseményen kiderült, hogy a hírességek miért tartják fontosnak az érzelmi intelligenciát az élet bármely területén.

tovább

Harctéren a vadvilág – természetvédelmi siker katonai területen

Harctéren a vadvilág – természetvédelmi siker katonai területen

Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére? A természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium hat évvel ezelőtt összefogtak, hogy megóvják a páratlan természeti értékeknek otthont adó Turjánvidéket.

tovább