Téli Semmering Expressz Ausztriába

2017. november 29., szerda, 16:55

Születésnapi élményvonatozás a 25 éves MÁV Nosztalgiával! 

Téli Semmering Expressz Ausztriába

A téli Élményvonat a Semmering-hágón, a világ első magashegyi vasútvonalán keresztül halad át. Ezt a vasútvonalat 1854-ben adták át, és 1990-ben felkerült az UNESCO Világörökség Listára. 14 alagút, 16 viadukt és több, mint 100 kőhíd és átjáró gondoskodik a lenyűgöző látványról.

Akik Semmeringet választják, felvonóval juthatnak a Milleniumswarte Hirschenkogel kilátóig, a bátrabbak síelhetnek,  hógolyócsatázhatnak és szánkózhatnak is, mely után jól esnek a finom falatok a helyi hüttében. A kulturális csemegék kedvelőit a végállomáson Mürzzuschlagban a Déli Vasúti Múzeum és a Brahms Múzeum várja. A szerelvényben hangulatos étkezőkocsi közlekedik. A Orfeum bulikocsiban a zenés-táncos szórakozást kedvelők rophatják.

A program időpontja: 2018. január 27.

Bővebb információ: www.mavnosztalgia.hu

hírek program ajánló tél advent élményvonat ausztria

Szepes Mária élete a Spirit Színházban

Szepes Mária élete a Spirit Színházban

Miként válik egy fiatal lány a „mágia” nagyasszonyává és milliók példaképévé, akinek segítségével, tanácsadásával, lelki tisztánlátásával sok ember életének támasza lett? Erre a kérdésre is választ kapunk Szepes Mária Emberek és jelmezek című önéletrajzi regényében, amelyből először készül színházi előadás. A Ne kérdezd, ki voltam című darabot december 26-án mutatják be a Spirit Színházban Czeizel Gábor rendezésében, Igó Éva és Gyöngy Zsuzsa főszereplésével.  

tovább

A hűtőnket utáljuk a legjobban

A hűtőnket utáljuk a legjobban

A hűtőszekrényüket cserélnék le a legtöbben a beépített konyhagépek közül – derül ki a Fundamenta országos kutatásából.

tovább

Állatokat ment Curtis

Állatokat ment Curtis

Curtis, Laár András, Bányai Miklós az elsők között csatlakoztak a Share for Help. Mutasd meg, ki vagy! mozgalomhoz, mely a napokban indult útjára azzal a céllal, hogy „megfertőzze” az internetet a jóval.

tovább

Élményt karácsonyra!

Élményt karácsonyra!

A karácsonyi meghitt készülődést gyakran beárnyékolja a megfelelő ajándékok utáni ádáz hajsza. Márpedig mindenki szeretné megtalálni szeretteinek a legmegfelelőbb ajándékot. Azoknak szól a következő pár sor, akik unják a boltokban kígyózó sorokat, és szeretnének idén valami igazán különlegeset a fa alá tenni.

tovább