Utazás a lelkünkhöz

2017. július 10., hétfő, 12:15

Sokféle elvárást fűzünk ahhoz a pár naphoz, amelyet vakációnak nevezünk. Ilyenkor főleg a vízparti kalandokat keressük, pedig olykor pár nap csendes elvonulás is érdekes élményekkel gazdagíthat. Lássuk, milyen módokon születhetünk újjá a nyáron!

Utazás a lelkünkhöz

Nyaralni jó, de nem csak azért, mert ilyenkor csodás helyekre juthatunk el és kiszakadhatunk megszokott környezetünkből, hanem azért is, mert a nyaralás ideje alatt olyannyira feltöltődhetünk testileg és szellemileg egyaránt, amely egy teljesen új lendületet adhat visszatérésünkkor. Bárhová is menjünk nyaralni, tengerpartra, egzotikus helyre vagy éppen hegyvidéki környezetbe, egy dologban megegyezünk: szinte biztos, hogy mindenki ugyanazt várja a vakációtól, feltöltődést, kikapcsolódást és pozitív élményeket.

Gyógyír a léleknek

Amikor elutazunk, stressz szintünk csökken, ha nem is rögtön, de szépen lassan elengedjük az otthoni dolgokat és kikapcsolunk. Testünk-lelkünk energetizálódik a távol töltött idő alatt, ez pedig számos területen fejti ki jótékony hatását. Sokan az egész éves hajtásba belefásulnak, energiaszintjük és motivációjuk csökken, erre lehet gyógyír egy nyaralás. Visszatérve kreatívabbak leszünk, problémamegoldó képességünk javul, hatékonyabbá válik munkavégzésünk, konfliktusainkat pedig eredményesebben kezeljük. Nem mindegy viszont a nyaralás időtartama: ha tehetjük, akkor ne csak 1 hétre menjünk, lehetőleg 10 napot vagy két hetet tervezzünk be. Egyesek szerint az igazi megoldást mégis az hozza, ha többször szakadunk ki, rövidebb időre. Egységes szabály nincs, a lényeg, hogy mindenki saját igényének megfelelően tervezzen, és úgy nyaraljon, ahogy neki az a legmegfelelőbb.

Tematikus táborok felnőtteknek

Aki plusz energiákat szeretne magában felszabadítani, esetleg közelebb kerülne az elméjéhez, lelkéhez és felfedezné önmagát, annak érdemes tudatosan készülni kifejezetten erre specializálódott tematikus tábort keresnie. Ezen belül is találunk tematikus táborokat: vannak kifejezetten a jógázást vagy a meditálást előtérbe helyező táborok, máshol az alkotás felszabadító erejére vagy épp egy méregtelenítési folyamatra építik a tábori napokat, de olyanokat is találunk, ahol pszichológusok, coachok terápiás módszerek segítségével mutatják az utat magunk felé. Ha körbenézünk az interneten, találunk olyan lehetőséget, ahol családállítás, energetikai gyakorlatok vagy épp hangtálterápia foglaltatik benne a programban, máshol természetgyógyász, esetleg spirituális módszerek segítenek megtalálni a belső nyugalmat, elűzni a stresszt és segíteni abban, hogy feltöltődve térjünk haza.

Az egészségre gyakorolt hatások

Számos vizsgálat készült a témában, eredményeik pedig egyöntetűk, bár közel sem meglepőek: mind fizikai, mind pedig lelki állapotunkra kellemes hatással bír az otthontól távol töltött idő. Ha a testünkre gyakorolt jótékony hatást nézzük, akkor számos pozitívumot felsorolhatunk.

  • Ha a hegyek felé vesszük az irányt, a magaslati levegő áldásos hatással bír majd a szervezetünkre. Minél magasabbra megyünk, annál több vörösvértest termelődik testünkben, ez pedig kifejezetten hasznos a vérszegények számára.
  • Abban az esetben, ha az erdőben töltjük a pihenést, sokat tehetünk például tüdőnk egészségéért. Egy kutatás kimutatta, hogy az erdei mozgás jobban csökkenti a vérnyomást, mintha a városban, a hatalmas házak között, a forgalom zajával kísérve végeznék azt.
  • A tengervíz csodát tehet az ízületeinkkel, de gyógyírt jelenthet ekcémás, pattanásos, esetleg pikkelysömörös bőrünkre is. A sor itt még nem ér véget: a tengeri nyaralás kiválóan alkalmas mindazoknak, akik pollenallergiában szenvednek.

Táborok, neked

Nyári teljesség tábor a test-lélek-szellem egységében, 2017. augusztus 9-13., Vöröstó, további infó: www.onmegvalositas.hu

Bátorság – önbizalom és én-erő növelő tábor, 2017. augusztus 15-20., Füle, további infó: www.somamamgesa.hu

Selfness és jóga tábor, 2017. augusztus 28 – szeptember 03., Rovinj, további infó: www.szabadneked.hu

Integrál jóga és önismereti tábor, 2017. július 26-30., Kóspallag, további infó: www.integralszemelyisegfejleszto.hu

Felnőtt önismereti lovastábor, 2017. augusztus 9-13., www.lovasterapia.com

lélekbúvár nyár lélek nyaralás vakáció egyensúly

2018 a Vénusz éve

2018 a Vénusz éve

Mit jelent ez? A Vénusz a kisebb szerencse, a szépség na meg persze a szerelem bolygója, de ettől még nem üti meg automatikusan mindenki a főnyereményt és az sem biztos, hogy megtalálja a nagy Ő-t. Azonban annyi biztos, hogy nagyobb eséllyel érezzük majd komfortosan magunkat, jobb szemünk lesz az Élet szépségeinek felfedezésére és többet invesztálunk a kapcsolatainkba.

tovább

Weisz Fanni háromszor: A szépségkirálynő, a sportoló és a szerelmes menyasszony

Weisz Fanni háromszor: A szépségkirálynő, a sportoló és a szerelmes menyasszony

Akik már találkoztak vele, azt mondják, nagyon szép és bizony: élőben is tökéletes az alakja! Aztán még azt is hozzáteszik, hogy mindig mosolyog, igazi örömember, akinek nagyon jó a közelében lenni. Mi Weisz Fanni ragyogó külsejének és magával ragadó személyiségének a titka?

tovább

Félelmek nélkül élni?

Félelmek nélkül élni?

Előbb utóbb mindenkiben kialakul bizonyos mértékű félelem az élet valamely területén, rányomva a bélyegét a mindennapokra, döntésekre. Észrevétlenül belénk ivódik, hogy mindig tartanunk kell valamitől: este, hogy nem tudunk elaludni, reggel, hogy elkésünk, napközben, hogy nem felelünk meg az elvárásoknak. Ha szép az idő, arra gondolunk: úgyis elromlik. Észre sem vesszük, hogy milyen gyakran csak a rossz jár a fejünkben, pedig félelmek nélkül igenis lehet élni. Csak nem könnyű.

tovább

5 felejthetetlen cseh úti cél őszre

5 felejthetetlen cseh úti cél őszre

Közelsége és számos látnivalója miatt Csehország sokoldalú kikapcsolódást ígér minden korosztály számára. Angol parkban sétálnánk, forró fürdőt vennénk, izgalmas múzeumokat látogatnánk, vagy csak egy sör mellett élveznénk a különleges hangulatot? Vágyjunk akármelyikre, Csehország városaival nem foghatunk mellé.

tovább