340 lépcsőfoknyi boldogság

2018. február 26., hétfő, 11:05

Február 24-én az Erste Europe Toronyban nem a banki tranzakcióké, hanem a sporté volt a főszerep. Itt rajtolt el a Garmin SKYRUN versenysorozat idei szezonja, a résztvevők létszámából pedig arra lehet következtetni, hogy a futók közt egyre népszerűbb a futásnak ez a korántsem megszokott formája.

340 lépcsőfoknyi boldogság

A Maratonman versenyszervezői csapatának portfóliójába 2017-ben került be a Skyrun versenysorozat, amelyhez azóta nem kisebb névadó csatlakozott, mint a Garmin. Egy év leforgása alatt három esemény zajlik a Skyrun zászlaja alatt:

  • Garmin SKYRUN Erste Torony
  • GarminSKYRUN Dunakanyar
  • GarminSKYRUN Hegyvidék

Mindhárom eseménynek a jellegzetessége, hogy a futók lentről indulnak, majd némi pulzusemelkedést követően a csúcson érnek célba. A toronyfutás azonban mégiscsak kitűnik a többi közül, hiszen a lépcsőfutás nem csak megfelelő kondíciót igényel, hanem az egyre nagyobb terhelés mellett fokozódó koncentrációt is, hisz itt nem lehet liftbe szállni félúton. Nem is volt erre szükség, az összes induló teljesítette a 15 emeletnyi, 340 lépcsőfoknyi kihívást, a különbség maximum az időkben és a 15. emeleti utolsó métereknél volt érezhető.

A futam az Erste Torony aulájából indult, és egy kb. 500 méteres kinti kör megtétele után a lépcsőházban folytatódott. Az extrém hideg ellenére a finishben mindenki a lépcsőházban megélt élményeiről beszélt, aztán volt, aki lefutotta még egyszer, meg még egyszer a távot. Az esemény egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a versenyzők száma, amely a tavalyihoz képest megduplázódott.

A 15. emeleten kialakított pihenőben minden adott volt a regenerálódáshoz a BioTech USA, a D24, a Nagykálló alma, a Primavera és a Kométajóvoltából. A végső lazításra pedig a zsíroskenyér parti és meleg tea adott lehetőséget a szervezőknek köszönhetően.

Eredmények:

FÉRFI kategória  

  NŐI kategória

1. KEMÉNY DÉV (00:03:08)   

1. KODZSAGOGOV ZSAKLIN (00:04:06)

2. URECZKY BÁLINT (00:03:15)

2. POSZTÓS KITTI (00:04:14)

3. BOT CSABA (00:03:19)

3. MÓD ILDIKÓ (00:04:25)

 

Találkozzunk következő eseményeinken:

Április 22., Generali Runner’s World Run 
Május 12-13., NN Ultrabalaton 
Május 27., Polar Kenese Futam 
Június 16., GarminSkyrun Dunakanyar

hírek sport futás verseny versenysorozat garmin skyrun

Föld Órája: szombaton lekapcsol Budapest!

Föld Órája: szombaton lekapcsol Budapest!

Közeleg a Föld Órája, melynek üzenete megújult: a kezdeményezés fókuszában idén a természeti értékek megőrzése és a fenntartható élet áll. Emellett persze – ahogy eddig megszokhattuk – március 24-én este idén is lekapcsolják Budapest mintegy 260 épületének és objektumának díszvilágítását. 

tovább

Nemzetközi Automobil és Tuning Show 2018 – az autós szezonnyitó!

Nemzetközi Automobil és Tuning Show 2018 – az autós szezonnyitó!

Minden évben elérkezik az idő: beköszönt a tavasz, az autókra felkerülnek az alufelnik, az utakat ellepik a kabriók… és ismét megnyitja kapuit az Automobil és Tuning Show (AMTS)!

tovább

Végre egy statisztika, amiben nagyon jók vagyunk!!!

Végre egy statisztika, amiben nagyon jók vagyunk!!!

A különböző összehasonlításokban nem mindig szerepel országunk előkelő helyen, főleg, ha a lakosság egészségügyi helyzetéről szólnak a felmérések. Van azonban olyan természeti kincsük, amivel igen előkelő helyen állunk az európai, sőt a világ országainak versenyében. 

tovább