Átadták az Érintettek Díjakat

2018. május 14., hétfő, 14:00

Az Érintettek Egyesület által alapított Érintettek Díjjal szeretnék kifejezni hálájukat valakinek, aki kiemelkedően sokat tesz a daganatos gyerekekért és családjukért. Az idei esztendőben Fodor Éva pszichológus és Dr. Kállay Krisztián gyermekhematológus kapta az elismerést odaadó munkájukért.

Átadták az Érintettek Díjakat

Az Érintettek Díjjal az idei esztendőben Fodor Évát, a Pécsi Gyermekklinika pszichológusát, valamint Dr. Kállay Krisztiánt, a Dél-pesti Centrumkórház gyermekhematológusát tüntették ki. Borszékiné dr. Cserháti Erika, az Érintettek Egyesület elnöke a díjak átadásakor elmondta: 

   „Mi érintett családok egymásra találtunk, hogy egymást erősítve segítsük a sorstársainkat. Az átélt nehéz élmények erőforrássá alakultak bennünk, tenni akarássá, egyfajta felelősséggé, kötelességgé. Az Érintettek Egyesületünk által alapított Érintettek Díjjal szeretnénk kifejezni hálánkat a gyógyítóinknak, akik kiemelkedően sokat tesznek a daganatos gyerekekért és családjukért. Érintettként mindannyian tudjuk, hogy az otthonunkból kiszakítva, életünk talán legnehezebb időszakában a kezelések és kontrollok szigorú rendjében milyen fontos az odafigyelés, a kedvesség és egy kis mosoly. Az ellátásunkon dolgozók talán nem is tudják, hogy egy-egy apró figyelmességgel, segítő szerepük hitelességével képesek megtöbbszörözni a beteg gyerekek és szüleik erejét. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy ezt számukra is jelezzük, és ezért szeretnénk az ilyen varázslatos személyiségekre, közösségünk kiemelkedő tagjaira néha egy kis reflektorfényt irányítani.” 

Fodor Éva pszichológus az Érintettek Díj átvételét követően elmondta:  

   „Nagyon megtisztelő, hogy neveztek erre a díjra. Köszönöm. Pszichológusként az érintett családokkal és a gyermekekkel való munka sosem feladat a számomra. Hálával tartozom nekik, hogy velük tarthatok az "úton" és mellettük lehetek az út adta nehézségekben és örömökben is. Velük tanultam meg, hogy a percek néha órák, a napok időnként évek, hogy mindig az adott napra koncentráljunk, és az itt és most pillanatát próbáljuk megélni.  Kedvenc könyvem a Kis herceg, melynek egyik gondolatával tudnám kifejezni azt, amit az érintett gyerekekkel megélek:
"A gyerekeknek nagyon elnézőnek kell lenniük a fölnőttek iránt", de minden áldott nap megengedik, hogy egy kicsit közelebb üljek!” 

Dr. Kállay Krisztián a díj átvétele után az Érintettek Egyesületet is méltatta: 

   „Hiánypótló volt az Érintettek Egyesület létrejötte két évvel ezelőtt. Volt már szakmai szervezetünk, rengeteg alapítvány segíti a finanszírozást, de egészen más szerepet tud betölteni egy szülői szervezet egy ilyen helyzetben. Amikor mi, orvosok, akár a szakmai szervezetünkön keresztül felemeljük a szavunkat valamiért, vagy kérünk valamit, sokszor legyintenek, hogy ’jaj, az orvosok mindig követelőznek’. A felnőtteknél rengeteg betegszervezet van, akik harcolnak a betegek jogaiért, vagy akár gyógyszerhez juttatják őket. Ha ők felszólalnak valamiért, arra bármilyen döntéshozó egészen máshogy figyel, hiszen ők maguk a betegek, akiknek az érdekeiről szó van. Mi gyerekekkel foglalkozunk, akik képtelenek lennének kiállni a saját érdekeikért, jogaikért, ezért van szükség az őket képviselő szülői szervezetre. Ők a mi betegszervezetünk, ők tudják leghitelesebben képviselni a betegeinket.
Ezért az Érintettekre legszorosabb partnerként tekintünk. Személyesen, óriási megtiszteltetés tőlük díjat kapni.  Elismerések, címek, rangok érkeznek az idővel, járnak a korral is. Ha azonban maguk a betegek szülei méltatnak, bízvást érezhetjük, hogy mind szakmailag, mind emberileg jó úton járunk.” 

A díjátadót követően az Érintettek Klasszik szalonkoncerten Kiss Péter zongoraművész Beethoven, Bartók és Liszt műveket adott elő. A művész a Magyar Rádió Zongoraversenyének harmadik díjasa és Barletta Nemzetközi Zongoraverseny első helyezettje.

hírek díjátadás Érintettek egyesület daganatos gyerekekért és családjukért

Hagyomány és innováció

Hagyomány és innováció

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud.

tovább

Szent Orbán idén is körbe járja a Tokaji Borvidéket

Szent Orbán idén is körbe járja a Tokaji Borvidéket

2018. május 25-27. között ismét különleges ünnepre készül a Tokaji Borvidék: Szent Orbánnak, a szőlő és a bor Európa-szerte tisztelt védőszentjének csontereklyéje az idén is körbejárja a borvidék településeit. 

tovább

FundiMini Gyereknap

FundiMini Gyereknap

Nagycsaládos és egyszülős családban nevelkedő gyermekeket látott vendégül a Fundamenta a budapesti MiniPoliszban megrendezett FundiMini Gyereknapon. A közös játék mellett Lola koncertjén és Feri bűvész bemutatóján is részt vettek a gyerekek.

tovább

Eddig szükséglakás, most otthon lesz

Eddig szükséglakás, most otthon lesz

Egy négy gyermekes család kap idén lehetőséget, hogy több hónapnyi átmeneti otthonban töltött éjszaka után új, független életet kezdjen immáron egy saját otthonban. Az idei felújításban a P&G önkénteseihez és a felújítási munkálatokhoz Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője is csatlakozott.

tovább