Az édesburgonya megelőzi a gyomorrákot?

2012. január 12., csütörtök, 16:00

A közép-amerikai eredetű, 82 országban termesztett édesburgonya páratlan egészségügyi hasznát mutatta ki az a tanulmány, amelyet a Limában, Peru fővárosában működő Nemzetközi Burgonyaközpont (CIP) tett közzé.

Állítják: a gumós növény fogyasztása megelőzi a gyomorrákot és késlelteti az öregséget. Az édesburgonya gazdag A- és C-vitaminban, káliumban, vasban, márpedig ezeknek az összetevőknek ismert hatása, hogy csökkentik a gyomorrák és a májbetegségek koc-kázatát. Daniel Reynoso Tantalean, a CIP kutatója az édesgyökér antioxidáns tulajdonságainak, valamint az általa tartalmazott vitaminoknak és proteineknek tulajdonítja az öregséget késleltető hatást.

Forrás: MTI

hírek rák daganat gyomorrák burgonya

Föld Órája: szombaton lekapcsol Budapest!

Föld Órája: szombaton lekapcsol Budapest!

Közeleg a Föld Órája, melynek üzenete megújult: a kezdeményezés fókuszában idén a természeti értékek megőrzése és a fenntartható élet áll. Emellett persze – ahogy eddig megszokhattuk – március 24-én este idén is lekapcsolják Budapest mintegy 260 épületének és objektumának díszvilágítását. 

tovább

Nemzetközi Automobil és Tuning Show 2018 – az autós szezonnyitó!

Nemzetközi Automobil és Tuning Show 2018 – az autós szezonnyitó!

Minden évben elérkezik az idő: beköszönt a tavasz, az autókra felkerülnek az alufelnik, az utakat ellepik a kabriók… és ismét megnyitja kapuit az Automobil és Tuning Show (AMTS)!

tovább

Végre egy statisztika, amiben nagyon jók vagyunk!!!

Végre egy statisztika, amiben nagyon jók vagyunk!!!

A különböző összehasonlításokban nem mindig szerepel országunk előkelő helyen, főleg, ha a lakosság egészségügyi helyzetéről szólnak a felmérések. Van azonban olyan természeti kincsük, amivel igen előkelő helyen állunk az európai, sőt a világ országainak versenyében. 

tovább