Beszélj virágnyelven!

2018. április 26., csütörtök, 10:30

Rózsa, nefelejcs, tulipán, korallvirág – felsorolni is nehéz, hogy akár a közelgő anyák napja alkalmából hányféle virágot kapnak a gyengébbik nem képviselői. Kevesen tudják, hogy a csomagolópapírban lapuló szép növényeknek jelentésük van, amelyeket könnyűszerrel dekódolhatunk.

Beszélj virágnyelven!

Frézia: Fokföldről származik ez a kecses kis virág, amelyet ritkán támadnak meg kórokozók vagy egyéb betegségek, így üzenete sem véletlenül ez: mindig megbízhatsz bennem.

Nefelejcs: A görög mitológiában a sokszínűség szimbóluma, míg a vallásban a Krisztus által megújított szövetség jelképe is. Ha a férfi nefelejcs csokrot vesz a hölgynek, azzal az igaz szerelem és a hűség jelképével ajándékozza őt meg.

Orchidea: Exkluzív növény, amely nem csak Keleten, de hazánkban is az alábbiakat jelképezi: luxus, vágy, gyöngédség, kifinomultság. Emellett orchideát ajándékozzunk annak a nőnek vagy férfinak is, akinek műveltségét, tudását és kifinomult ízlését nagyra becsüljük.

Piros rózsa: A rózsa a legklasszikusabb és legelegánsabb virág-ajándék, amelynek piros vagy vörös változata egyértelmű jelentést takar: a szeretet és a szerelem virágának tartják, de kifejezi a szenvedélyt is.

Fehér rózsa: tiszta szeretet, távolságtartás, ártatlanság – ezeket jelképezi a fehér szirmú rózsa, amely lehet az újrakezdés jele is, de búcsút és lemondást is kifejezhet.

Sárga rózsa: A barátság és a plátói szerelem szimbóluma, de bocsánatkérés kifejezésére is „használható”. Ezekből az is következik, hogy kizárólag csak a megfelelő személynek illik ajándékozni.

Kaktusz: A kis tüskék nem rejtenek túl vonzó üzenetet, távolságtartásra, kritikára utalhatnak, így jobb, ha csak akkor ajándékozunk ilyet, ha a megajándékozott fél kaktusz-gyűjtő.

Százszorszép: Egy virág, amelynek semmilyen negatív jelentést nem tulajdonítanak. A tisztaság és az ártatlanság tökéletes szimbóluma, a halhatatlan szerelem jelképe.

Tulipán: A népdalok kedvelt virága a legkomorabb napot is fel tudja pompás színeivel. Egy csokor vörös tulipánnal bárki kifejezheti szerelmet, de ezenkívül a ragaszkodást, az elmélkedést is szimbolizálja. A fekete tulipán annyira ritka, hogy ha valaki ilyen csokrot kap, biztosra veheti, hogy mindennél drágább személyként tekint rá az ajándékozó fél.

Ciklámen: Színét Szűz Mária vérző szívéhez hasonlítják, így jelentése sem túl pozitív: a lemondás, a búcsúzás virága.  

Szegfű: Komoly szándékra vall egy csokor szegfű, amelyet azonban a szeszélyesség szimbólumának is vélnek.

Viola: A tartós szépség virága, amelynek azonban a sárga változata az elmúló szépséget jelképezi. Egy csokor viola azt jelenti: Mindig szép leszel számomra!

Vadvirágok: természetesség, szabadság, frissesség.

Hibiszkusz: Kifinomult szépség. A hibiszkusz a nőiesség és szépség jelképe.

  • Feleségnek, szerelmesnek legjobb keverve fehér és vörös rózsát ajándékozni, mert ez a két szín együtt az egységet jelképezi.

Rapid illemtan

  • 10 szál alatt páratlan számú virágot illik ajándékozni, és a csokorban véletlenül se legyen hervadt vagy a szirmait már ledobó virág (ez egyszersmind a visszautasított szerelem jelképe is).  
  • A krizantémot, őszirózsát és a dáliát inkább el kell kerülni, mert a temetők hangulatát idézi.
  • Ha futárral küldünk csokrot, feltétlenül kérjünk hozzá üdvözlőkártyát is pár mondattal és a nevünkkel.
  • A papírcsomagolást illik eltávolítani átadás előtt, az átlátszó celofánt azonban rajta lehet hagyni.

lélekbúvár virág virág jelentése nőnap

Párkapcsolat turbó fokozatban

Párkapcsolat turbó fokozatban

Szeretnéd, ha szerelmi és szexuális életetek még biztosabb alapokon nyugodna? Öt tippünk ehhez nyújt segítséget!

tovább

Félelmek nélkül élni?

Félelmek nélkül élni?

Előbb utóbb mindenkiben kialakul bizonyos mértékű félelem az élet valamely területén, rányomva a bélyegét a mindennapokra, döntésekre. Észrevétlenül belénk ivódik, hogy mindig tartanunk kell valamitől...

tovább

Tavaszi diéta-horoszkóp

Tavaszi diéta-horoszkóp

A tavaszi tisztulás, megújulás kivételesen, nem a fogyasztói társadalom találmánya. Az is biztos, hogy remek módszerből, csodaszerből és információból nincs hiány, mégsem vagyunk elég fittek. Ennek egyik oka lehet, hogy nem a megfelelő módszert választjuk a fogyáshoz, méregtelenítéshez. 

tovább

Márciusi kihívásaink

Márciusi kihívásaink

Márciusban érdemes a kihívásaink felé fordulni: sikeresebbek és örömtelibbek lesznek még a halogatott feladatok is, ha kalandnak éljük meg őket. Lássuk, melyik csillagjegy hol találja szembe magát inspiráló kihívással és hova érdemes koncentrálni az energiáinkat a hónapban!

tovább