Cipők miatt özönlöttek el tinik egy budapesti könyvesboltot

2017. október 11., szerda, 09:00

Cipők miatt özönlöttek el tinik egy budapesti könyvesboltot

Vasárnap reggel sátrak és székek foglalták el az Allee plazában található Libri bejáratát. A magyar sneakerhead közösség - már külföldről jól ismert - tiszteletbeli campelést tartott Trunk Tamás, Dablty sneakerekről szóló könyvének a megjelenése alkalmából.  A 14 éves tini-influencer vlogolása és a külföldi szakértő beszámolói miatt Magyarország ismert sneakerhead-ének számít, és most megjelent könyve is a sneakerekről és a Z-generációs márkákról szól.

Külföldön nagy hagyománya van a „campelés”-nek, azaz sátorozásnak. A jelenség lényege, hogy egy-egy várva várt termék piacra kerülésekor a termék rajongói akár már több nappal a piacra dobás előtt letelepednek a kedvenc boltjuk elé, hogy elsőként foghassák a kezükbe a várva várt terméket. Az elmúlt években talán csak az új okostelefonok megjelenése tudott ilyen hatást kiváltani a rajongokból, ám ezúttal egy magyar könyvre várva gyűltek össze a fiatalok. Ilyet eddig talán csak a legutóbb megjelent Harry Potter könyvek során tapasztalhattunk meg hazánkban, amikor ugyancsak több száz rajongó ült órákat a könyvesboltok előtt.

Magyarországon ez az úgynevezett ’campelés’ még nem annyira bevett szokás, azonban múlt vasárnap reggelén a fiatal magyar sneaker társadalom képviselői több, mint egy órán át várakoztak Budapest egyik népszerű bevásárlóközpontjának könyvesboltja előtt. Ha arra járt az ember kicsit meglepődhetett, hogy miért sátorozik ennyi fiatal a pláza közepén, de a sneaker társadalom ilyen új szokásokkal bír. A sneaker rajongók is képesek campelni azért, hogy megkaparinthassák a legújabb limitált kiadású lépegetőjüket. Vasárnap azonban nem cipőért álltak sorba, hanem úgynevezett ’tiszteletbeli campelést’ tartottak Trunk Tamás, Dablty, egy 14 éves tini-influencer, sneakerhead és blogger könyvének a megjelenése alkalmából.
   „Elképesztő érzés, hogy ennyi sneakerhead eljött a könyvem megjelenésére, egy tiszteletbeli campelésért. Ez is azt mutatja, hogy komoly sneaker-közösség alakul ma Magyarországon. Ráadásul latest pick up-okkal a lábukon.” – mondta Trunk Tamás.

A most megjelent Sneakerek, Márkák, Z Generáció című könyv egyben bevezet a Z-generáció, azaz a mai tizenévesek világába, mely sokak által vitatott témaként jelenik meg a szülők, marketingesek és a pedagógusok körében. Emellett a könyv betekintést ad a sneaker kultúrába, tehát az utcai sportcipők kultúrájába, melynek az USA-ban igen nagy tradíciója van, de már Magyarországon is fiatalok tömege lelkesedik a sneaker-márkák iránt.
   „A sneakerek iránti rajongásom 6 éves koromban kezdődött. Ami így utólag visszagondolva annyira nem meglepő fordulat az életemben, mivel a nagypapám cipész volt, a könyvírásnak pedig talán az a kiváltó oka, hogy nagymamám pedig nyelvész volt. A ’campelés’, a ’latest pick-up-ok’ kölcsönös véleményezése, posztolása és a tizenéves fiatalok limitált darabszámú surranókkal való kereskedése mind a sneaker világ része. Szóval ebben a világban ilyen fiatalon is bármi megtörténhet.  Ez a kultúra komoly hatással van ránk. A könyvemben a sneaker-kultúra mellett azt is bemutatom, hogyan tudnak sikeresek lenni nálunk a márkák. A sneakerek a fiatal generációt rendkívül megmozgatják, közösségépítő erejük van.” – mondta Trunk Tamás tini-influencer, aki idén már két teltházas előadást is tartott, a Média Hungary és az Internet Hungary konferenciákon.

Forrás: Emerald Public Relations

hírek könyv libri trunk tamás campelés sneaker

Átadták a második Anyák Házát!

Átadták a második Anyák Házát!

A karcagi Kátai Gábor Kórház Gyermekosztályán nyitotta meg kapuit az Anyák Háza Hálózat második tagja. 

tovább

Szekeres Adrien a Högl Magyarország Stílus Nagykövete

Szekeres Adrien a Högl Magyarország Stílus Nagykövete

Immár 2 éve működik együtt az énekesnő az osztrák cipőmárkával, mely Európa egyik vezető luxus márkája.  Az együttműködés múlt évben kezdődött és folytatódik tovább ebben az évben is. Sok izgalmas projekt várja a vásárlókat és a sajtót egyaránt.

tovább

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

A tavasz a Szentendrei Teátrum életébe is új színeket és frissességet hoz. Idén a meglepően újfajta megközelítéseké, az új bemutatóké és a fiataloké a főszerep.

tovább

Megéri tanulni: az OKJ-t választók 70 százaléka egy éven belül eléri a célját

Megéri tanulni: az OKJ-t választók 70 százaléka egy éven belül eléri a célját

A legtöbben szakmai előmenetel, új munkahely megszerzése vagy magasabb jövedelem reményében vágnak bele OKJ-s képzésbe 

tovább