Divat lett az edzőteremmel rendelkező ingatlan!

2017. december 18., hétfő, 16:45

A felmérések szerint rengetegen vannak olyanok, akik ugyan örömmel eljárnának edzőterembe, illetve teljesen nyitottak arra, hogy heti rendszerességgel edzenek egy konditeremben, ám a legkülönbözőbb okok miatt nem tudják azt megtenni. Az okok között sokszor szerepel pénzkérdés – az edzőtermi bérletek valóban meglehetősen borsosak tudnak lenni – a legtöbben mégis inkább időhiányra panaszkodnak.

Divat lett az edzőteremmel rendelkező ingatlan!

Otthon is könnyen kialakíthatunk edzőtermet 

Amennyiben a rendszeres edzéshez megvan a belső motivációnk, akkor az már egy olyan fél siker, amelyre lehet építkezni. Edzőtermet otthoni környezetben is könnyen kialakíthatunk, amely nem elsősorban pénz, mint inkább elszántság és kreativitás kérdése. Egy otthoni edzőteremnek számtalan előnye lehet. Nemcsak kiváló alkalmat kínál arra, hogy az egyén és a család többi tagja is átmozgassa magát, de a nap bármely szakaszában is használhatjuk. Az ingatlanpiaci szereplők szerint ráadásul egyre divatosabbá válnak Budapesten, illetve a nagyobb vidéki városokban az edzőteremmel rendelkező ingatlanok. Több piacvezető ingatlanértékesítő iroda szakembere nyilatkozott úgy a közelmúltban, hogy mára már az edzőteremmel rendelkező lakások értékesítése könnyebb az átlagosnál. 

Erre figyeljünk, ha belevágunk! 

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy nem kis befektetést jelent egy valamire való otthoni edzőterem kialakítása. A valóság ellenben az, hogy egyáltalán nem kell feltétlenül profi edzőtermekben található drága gépeket vásárolnunk. Egy drágább gép kardio edzéshez és néhány olcsóbb erősítő eszköz bőven elegendő. Az edzőterem kialakításával járó költségek, pedig – épp az ingatlanpiaci helyzet alakulása miatt – hosszú távon garantáltan megtérülnek. Arról már nem is beszélve, hogy az évek hosszú során apránként egyébként is elköltenénk a bekerülési költségeket fitnesz bérletre.

Nem kell feltétlenül külön helyiség

Ideális esetben persze az edzőterem a lakás valamely félreeső külön helyiségében kerül kialakításra. A legtöbb lakásban viszont nem rendelkezik olyan helyiséggel, ahol az edzőtermet kialakíthatnánk. Ilyen esetben tökéletesen megteszi az, ha egy sarkot kerítünk el. Ebben az esetben viszont mindenképpen ügyeljünk arra, hogy az ilyen félreeső részben ne legyen semmi olyan, ami elvonja a figyelmünket. Ha van rá mód nagy ablakokkal rendelkező helyiséget válasszunk edzőteremnek. Nyilvánvaló, hogy utóbbi az alagsorban vagy garázsban kialakított edzőtermeknél nehezen oldható meg. Ilyen esetben is fontos ellenben a könnyű szellőztethetőség. A nagy ablakok hiányát természetesen tükrökkel is pótolhatjuk, hiszen azok nemcsak remek motivációs eszközök, de edzés közben folyamatosan láthatjuk a gyakorlatokat is. Amennyiben az edzőterem funkcióját betöltő helyiségrész elég nagy hozzá, kisgyermekes szülőként esetleg egy olyan multifunkcionális edzőteremet is kialakíthatunk, ami egyben játszószobaként is funkcionál. Ily módon szemmel tarthatjuk csemetéinket, ráadásul a tapasztalatok szerint nincs olyan gyermek, aki ne szórakozna remekül egy bordásfallal, kötéllétrával, trambulinnal, csúszdával vagy más ehhez hasonló eszközzel.

Ezekre viszont feltétlenül szükségünk lesz! 

Az edzéshez szükséges eszközökben sem kell feltétlenül túlzásokba esnünk. Az edzőterem legalapvetőbb berendezési tárgyai, valamint az edzéshez szükséges eszközökön kívül, egy kisebb komódra vagy polcra ellenben szükségünk lesz. Ide tehetjük le a törölközőnket vagy éppen az ásványvizünket, esetleg egy CD lejátszót. Drága gépek híján szükségünk lesz ugráló kötélre, súlyzókra, rugalmas gumiszalagokra valamint fitnesz labdára is.

hírek ingatlan otthon lakás edzőterem testmozgás

Föld Órája: szombaton lekapcsol Budapest!

Föld Órája: szombaton lekapcsol Budapest!

Közeleg a Föld Órája, melynek üzenete megújult: a kezdeményezés fókuszában idén a természeti értékek megőrzése és a fenntartható élet áll. Emellett persze – ahogy eddig megszokhattuk – március 24-én este idén is lekapcsolják Budapest mintegy 260 épületének és objektumának díszvilágítását. 

tovább

Nemzetközi Automobil és Tuning Show 2018 – az autós szezonnyitó!

Nemzetközi Automobil és Tuning Show 2018 – az autós szezonnyitó!

Minden évben elérkezik az idő: beköszönt a tavasz, az autókra felkerülnek az alufelnik, az utakat ellepik a kabriók… és ismét megnyitja kapuit az Automobil és Tuning Show (AMTS)!

tovább

Végre egy statisztika, amiben nagyon jók vagyunk!!!

Végre egy statisztika, amiben nagyon jók vagyunk!!!

A különböző összehasonlításokban nem mindig szerepel országunk előkelő helyen, főleg, ha a lakosság egészségügyi helyzetéről szólnak a felmérések. Van azonban olyan természeti kincsük, amivel igen előkelő helyen állunk az európai, sőt a világ országainak versenyében. 

tovább