Hamarosan rajtol a 37. Pünkösdi Regatta

2018. május 14., hétfő, 13:50

A Túravitorlás Sportklub idén 37. alkalommal, május 19-21. között rendezi meg a három napos Pünkösdi Regattát, Magyarország egyik legnépszerűbb nagyhajós vitorlásversenyét, amelynek gyorsasági futamát ebben az évben is a Helly Hansen támogatja.

Hamarosan rajtol a 37. Pünkösdi Regatta

A Pünkösdi Regatta közel 40 éve a balatoni események üde színfoltja a hazai vitorlázók körében, minden évben népes mezőnyt felvonultatva. Története a 70-es évekig nyúlik vissza, amikor 1978. július 29-30-i dátummal bekerült az MVSZ naptárába, mint TVSK Kupa, nem sokkal később – 1984-től –  pedig három naposra bővült. A verseny 2002 óta pünkösd ünnepéhez kötődik, így időpontja évről-évre változik, idén május 19-21. között rendezik meg. A rendezvény egyedülálló olyan szempontból, hogy nincs még egy olyan hazai verseny, amelynek során több mint ezer vitorlázó három napot ugyanabban a kikötőben – ebben az esetben Keszthely városában – tölt el. 

A verseny 2012 óta a Helly Hansen Kupával indul az első napon, amelynek során külön díjazzák a verseny leggyorsabb hajóját. A tavalyi Pünkösdi Regatta első napi futamát az EUROVIT nyerte, akik a légvonalban is közel 60 km-es Balatonföldvár-Keszthely távot 4 óra 41 perc alatt tették meg.  A második helyet a RSM DTM csapat szerezte meg, a harmadik helyezett – egyben a legjobb egytestű hajó – pedig a Helly Hansen Raffica Sailing Team lett. Vajon sikerül megdönteni a tavalyi gyorsasági verseny rekordját? Mindenre fény derül a második napon, azaz május 20-án, amikor a norvég technikai márka képviselője átadja a díjat a futam győztesének. A versenyzők a második napon Keszthely-Szigliget-Zala torkolat-Keszthely között, a harmadik futam során pedig a Keszthely-Fonyód-Ábrahámhegy útvonalon vitorláznak majd. 

A Pünkösdi Regatta az MVSZ új versenyrendszerében az egyik legnépszerűbb nagyhajós ranglistaverseny, amelykiváló alkalom arra, hogy a résztvevő közel 300 hajó és több mint ezer vitorlázócsaládias hangulatbaneltölthessen egy kihívásokkal és izgalmakkal teli hétvégét. A versennyel párhuzamosan az érdeklődők sokszínű programokon vehetnek részt, így garantált a jó hangulat. Aki pedig szemügyre venné a legújabb vitorlás ruházatokat és kiegészítőket – köztük például a Skagen kollekciót –, ezt megteheti a Helly Hansen pop-up üzletében.

hírek program ajánló pünkösdi regatta verseny vitorlásverseny

Hagyomány és innováció

Hagyomány és innováció

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud.

tovább

Szent Orbán idén is körbe járja a Tokaji Borvidéket

Szent Orbán idén is körbe járja a Tokaji Borvidéket

2018. május 25-27. között ismét különleges ünnepre készül a Tokaji Borvidék: Szent Orbánnak, a szőlő és a bor Európa-szerte tisztelt védőszentjének csontereklyéje az idén is körbejárja a borvidék településeit. 

tovább

FundiMini Gyereknap

FundiMini Gyereknap

Nagycsaládos és egyszülős családban nevelkedő gyermekeket látott vendégül a Fundamenta a budapesti MiniPoliszban megrendezett FundiMini Gyereknapon. A közös játék mellett Lola koncertjén és Feri bűvész bemutatóján is részt vettek a gyerekek.

tovább

Eddig szükséglakás, most otthon lesz

Eddig szükséglakás, most otthon lesz

Egy négy gyermekes család kap idén lehetőséget, hogy több hónapnyi átmeneti otthonban töltött éjszaka után új, független életet kezdjen immáron egy saját otthonban. Az idei felújításban a P&G önkénteseihez és a felújítási munkálatokhoz Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője is csatlakozott.

tovább