Hódít a Kutyajóga

2018. január 15., hétfő, 12:10

A DOGA (dog+yoga) egy olyan speciális jóga, amelyben a gyakorlatokat a kutyával közösen lehet elvégezni.

Hódít a Kutyajóga

A kutyás jóga egy amerikai jógaoktató, Suzi Teitelman „találmánya". A tengerentúlon már 2002 óta gyakorolják, ahol már teljesen természetes dolog és egyre nagyobb teret hódít.

A DOGA a klasszikus jógához nagyon hasonló, ám a kutyák segíthetnek a nehezebb pozíciók megtartásában, a lustább kedvencek pedig egyszerűen a jóga szőnyegen üldögélve nézhetik a gazdikat gyakorlás közben.  Persze a négylábúakat is kényeztetik, ugyanis a résztvevők eb-masszázs technikákat is tanulhatnak.

Ilyen egy profi páros doga gyakorlás közben

örökmozgó sport jóga doga sport kutyával

Tökéletes formák MILON köredzéssel

Tökéletes formák MILON köredzéssel

Hazánkban is elérhetővé vált már az örömteli és kreatív edzésforma, amely gépek és személyre szabott beállítások segítségével járul hozzá a tökéletes alak eléréséhez. Íme, a MILON legfontosabb tudnivalói!

tovább

Személyiségfejlesztés mozgással? Igen!

Személyiségfejlesztés mozgással? Igen!

Sportolással legtöbben a testüket szeretnék szebbé, egészségesebbé tenni, pedig a rendszeres mozgás nem csak a fizikumunkra hat kedvezően, hanem a személyiségünket is pozitív irányban fejleszti! 

tovább

Így találj rá az ideális testedzésre

Így találj rá az ideális testedzésre

Ismerős a „majd holnap elkezdem” szindróma? Mindig találunk valamilyen okot, ami miatt kibújhatunk az edzés alól, ráadásul testalkatunk, fizikai állapotunk, motivációnk is befolyásolja, hogy mit sportoljunk. Így nehéz megtalálni az ideális mozgásformát. Vagy mégsem?

tovább

Jóga és sport – A nyerő kombináció

Jóga és sport – A nyerő kombináció

A jóga egy sor pozitív hatással bír, többek között segít olyan flexibilitásra szert tenni, amely által javul a sportteljesítmény is. A jóga gyakorlatai az idegrendszert is karbantartják, és így a koncentrációs képességedet is növelik, amely szintén fontos. 

tovább