Így éld túl az extrém hideget!

2018. március 1., csütörtök, 09:00

Tudom Anya, sapka, sál… Meg persze réteges öltözködés, vízálló cipő, gyapjúzokni és barátai. De mi van, ha ez sem elég és ebben a szibériainak kikiáltott magyar hidegben úgy érezzük, lefagynak a lábujjaink, az orrunk, a fülünk és egyáltalán minden porcikánk? 

Így éld túl az extrém hideget!

Ne gyűlöljük a hideget, fogjunk ki rajta!

A Jófogáson naponta több ezer új hirdetés fordul meg és a tél újra-beköszöntével kerültek fel olyan darabok is, melyekkel átvészelhetjük a legnagyobb hidegeket.

Ha a vastag gyapjúzokni és a bélelt bakancs nem elég, vessük be a fűthető talpbetétet! Van, amikor már meg sem tudjuk mondani, hogy vannak-e lábujjaink, annyira fáznak, ilyenkor nem csak átmeneti a kellemetlen állapot, de könnyen fel is fázhatunk. A fűthető talpbetét akár 7-10 órán keresztül is melegen tartja a lábunkat, általában negyven fokig melegíthető, azoknak, akik sok idő töltenek a szabadban mindenképpen ajánlott beszerezni egyet.

Száraz hidegben, már 0 °C körüli hőmérsékleten is gyakoriak a fagyási sérülések, ennél hidegebb időben pedig érdemes mindig kesztyűt viselni, a kesztyűkkel viszont két nagy baj van. Állandóan elkeveredik a párjuk, valamint modernkori probléma, hogy nem lehet bennük felvenni a telefont. A zsebmelegítő fantasztikus találmány, amivel megoldhatjuk kezünk melegen tartását és még mobilon is elérhetőek maradunk. Pár száz forintért beszerezhető, és típustól függően egy, vagy akár több órán keresztül is mini radiátorként működik a zsebünkben.

Télen az autósok reggeli rutinja a fagyoskodás, jégkaparás, vacogás és káromkodás. Reggelente az autóba ülve jégbarlangban érezhetjük magunkat? Szerezzünk be egy kormánymelegítőt. Igazi felüdülés lesz a jégkaparás után fázó kezeinknek úgy vezetni, hogy újra van vérkeringés az ujjainkban.

Vannak vidékek, amiket a hó gyönyörű téli tájjá varázsol, vastag hótakaróval borítva be mindent. Mesésen hangzik, ugye? Annak nem annyira, akinek lapátolnia kell a havat. A hó eltakarítása bosszús feladat, mert amint végzett az ember, kezdheti elölről. A hómaró lehet az új barátunk, ha nap mint nap küzdünk azzal, hogy a hó ne vágja el házunkat a civilizációtól.

Ha a telet nem tudjuk legyőzni, béküljünk meg vele. Menjünk el szánkózni a barátokkal, vagy a családdal, hógolyózzunk, nézzünk újra gyerekszemmel a havazásra. Hazaérve igyunk meg egy jó forró csokit, főzzünk finom leveseket, bújjunk be egy (fűthető is van!) takaró alá és filmezzünk, vagy vegyünk elő egy jó könyvet. Hamarabb eljön a tavasz, mint gondolnánk!

hírek tél hideg tippek öltözködés

Föld Órája: szombaton lekapcsol Budapest!

Föld Órája: szombaton lekapcsol Budapest!

Közeleg a Föld Órája, melynek üzenete megújult: a kezdeményezés fókuszában idén a természeti értékek megőrzése és a fenntartható élet áll. Emellett persze – ahogy eddig megszokhattuk – március 24-én este idén is lekapcsolják Budapest mintegy 260 épületének és objektumának díszvilágítását. 

tovább

Nemzetközi Automobil és Tuning Show 2018 – az autós szezonnyitó!

Nemzetközi Automobil és Tuning Show 2018 – az autós szezonnyitó!

Minden évben elérkezik az idő: beköszönt a tavasz, az autókra felkerülnek az alufelnik, az utakat ellepik a kabriók… és ismét megnyitja kapuit az Automobil és Tuning Show (AMTS)!

tovább

Végre egy statisztika, amiben nagyon jók vagyunk!!!

Végre egy statisztika, amiben nagyon jók vagyunk!!!

A különböző összehasonlításokban nem mindig szerepel országunk előkelő helyen, főleg, ha a lakosság egészségügyi helyzetéről szólnak a felmérések. Van azonban olyan természeti kincsük, amivel igen előkelő helyen állunk az európai, sőt a világ országainak versenyében. 

tovább