Indul az erkélyszezon

2018. április 4., szerda, 11:40

Teljesen új dimenziót jelent, ha a lakásunkhoz erkély is jár. Van, aki extra tárolóhelynek használja, akad aki kiskertet épít, sokan pedig csak egyszerűen élvezik, hogy jó időben kiülhetnek az erkélyükre olvasni, kávézni, vagy akár egy pohár fröccsre. 

Indul az erkélyszezon

A Jófogás Ingatlan oldalán közel harminckétezer eladó, vagy kiadó  lakás hirdeti, hogy erkéllyel vagy terasszal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az oldalon lévő összes lakáshirdetés 50%-a rendelkezik ezzel az extrával. 

Most, hogy végre beköszöntött a tavasz, egyre szívesebben töltjük szabadidőnket a friss levegőn. Töltsük fel D-vitaminkészleteinket, élvezzük a napsütést! A szükséges D-vitamin-mennyiséghez télen legalább két órán át kellene a napon tartózkodni, tavasszal és nyáron ehhez elegendő 10-20 perc. Mondjuk egy kávé az erkélyen. 

De mit tegyünk, ha nincs kertünk, és a város közepén lakunk? Az ingatlankereső oldalon hirdetett legtöbb erkélyes rendelkező lakás a fővárosban található, itt több mint 40%-a az eladó vagy kiadó lakásoknak hirdeti, hogy rendelkezik ezzel az extrával. A városiak “kertje” sokszor elképesztő panorámával kompenzálja, hogy nem lehet rajta fákat ültetni. Ilyenkor fizetődik ki igazán, ha magasan lakunk, annál szebb a kilátás, minél több emeletet kell megmásznunk otthonunkig. 

Akad szép számmal olyan erkély az oldalon, ahol mi is szívesen elidőznénk, például ez a fővárosi lakás elképesztő kilátással kedveskedik annak, aki kiül az erkélyére. 

Ez a csodás kis erkély egy keszthelyi lakáshoz tartozik, a virágok közelebb hozzák a természetet a lakókhoz.

Agárdon még egy fokkal közelebb hozták a zöldet, egészen karnyújtásnyira.

 

Persze vannak, akik nagyobbat álmodtak, az oldalon közel kétszáz penthouse hirdetés csábítja azokat, akik nem érik be egy erkéllyel. Mi szívesen töltenénk itt a kellemes tavaszi és nyári estéinket, az biztos. 

Használjuk ki idén az erkélyünk lehetőségeit és töltsünk el minél több kellemes percet, „városi kertünkben”.

hírek tavasz erkély lakás

Anatómia testközelből

Anatómia testközelből

Belépve a kiállító terembe, olyan érzésünk támad a preparátumok közt sétálva, mintha egy 3D-s science fiction filmben szerepelnénk. Pedig csak a „hús-vér” valóság vesz minket körül – ez esetben szó szerint értve. Hogyan néznek ki izmaink, légzőszerveink? Milyen folyamatok mennek végbe bőrünk alatt? Hogyan működik a testünk? És mégis mennyit gyalogolunk életünk során? A BODY Kiállítás rendkívül gazdag kiállítási anyaggal próbál választ adni ezekre – és sok más – kérdésre is.

tovább

Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre

Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre

A fiatalok többsége kölcsön mellett főként saját lakáscélú és egyéb megtakarításaikból tudják elképzelni a lakásvásárlást. 

tovább