Két magyar séf is bejutott a S.Pellegrino Young Chef 2018 kelet-európai elődöntőjébe

2017. június 16., péntek, 08:45

Egyre nagyobb az érdeklődés a S.Pellegrino globális versenye iránt, amely évről-évre fiatal tehetségeket szólít meg a világ minden tájáról.

Két magyar séf is bejutott a S.Pellegrino Young Chef 2018 kelet-európai elődöntőjébe

Hosszú még az út a S.Pellegrino Young Chef 2018 döntőjéig, de a világ huszonegy régiójának tíz-tíz elődöntőse most egy lépéssel közelebb került hozzá. Őket választották ki több mint 90 ország sok ezer jelentkezője közül, akik mindannyian szerencsét akartak próbálni a S.Pellegrino világ legjobb fiatal séfjét felkutató globális versenyén. A verseny kiváló alkalom arra, hogy a világ kulináris tehetségei találkozzanak, inspirálódjanak és új gasztrokultúrákat ismerjenek meg.

A kelet-európai régió két magyar elődöntőse és táljai:

 • Botos András, a székesfehérvári Diófa Étterem sous chef-je

Galamb magyar rakott burgonyával, céklával és répával

 • Sándor Rodrigo, a szegedi Sanzon Étterem Chef de Partie-ja
  „Szeged”

A fiatal séfek táljait az olasz konyha elsőszámú nemzetközi oktató- és tréningcentruma, az ALMA felelős szakértői értékelték öt Aranyszabály alapján: összetevők, technika, eredetiség, szépség és üzenet.

   „Immár harmadik éve feladatunk, hogy kiválasszuk a régiós elődöntőkön résztvevő fiatal séfeket, ám mind a mai napig elképeszt minket a fiatal tehetségekben rejlő szakértelem és szenvedély a minőségi ételek iránt” – mondta el Andrea Sinigaglia, az ALMA menedzsere. –
   „Nagyon nehéz régiónként mindössze 10 középdöntőst kiválasztani, hiszen rengeteg figyelemre méltó tehetség jelentkezik. A mi felelősségünk, hogy a jelöltekkel éreztesssük a verseny hitelességét és nevelő célzatát. A S.Pellegrino Young Chef nemcsak egy esély a kiemelkedésre, hanem lehetőség nemzetközi tapasztalatszerzésre is.”

Júniustól decemberig az egyes régiók középdöntősei helyi fordulókon mérhetik össze tudásukat. Minden régióban egy független, ismert séfekből álló zsűri értékeli a középdöntősök táljait, és az öt Aranyszabály alapján kiválasztja a legjobbat. A közép-európai helyi döntőre 2017 október 17-én, Varsóban kerül sor.

December végéig kiválasztják azt a 21 fiatal séfet, akik képviselhetik régiójukat a verseny döntőjében, 2018 júniusában. Minden döntős mellé kijelölnek egy mentor séfet is – a helyi zsűrik egy tagját – aki segíti a séfeket táljuk tökéletesítésében, valamint támogatja őket a nemzetközi döntőre való felkészülésben. Idén egy magyar séf, Wolf András is a kelet-európai régió mentorai között lesz. Wolf András 2009 óta a New York Kávéház és a Salon étterem konyhafőnöke. Számos szakmai sikere mellett 2013-ban a Gault Millau étteremkalauz az év konyhafőnökének választotta. Tagja a Bocuse d’Or Akadémiának és alapítója a Pannon Gasztronómia Akadémiának.

   "Hatalmas élmény volt tavaly részt venni és eljutni a döntőig a S.Pellegrino Young Chef rangos nemzetközi versenyén, mert kiváló versenytársaimnak és mentoromnak köszönhetően hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam”- mesélte Sándor Rodrigo, a S.Pellegrino Young Chef 2016-os évadának közép-európai döntőse, valamint az  idei évad közép-európai középdöntőse.
   „A verseny a mai napig hatással van a munkámra, inspirál a mindennapokban, ezért neveztem idén is, és izgatottan várom, hogy most milyen kihívásokkal állít majd szembe.”

Az exkluzív tartalmak iránt érdeklődők és a fine dining kedvelői a versenyről a www.sanpellegrino.com, valamint a S.Pellegrino és Acqua Panna által támogatott www.finedininglovers.com online magazin oldalán találhatnak információkat.

A régió 10 elődöntőse:

 • Botos András, a Diófa Étterem sous chef-je  – Székesfehérvár, Magyarország
  Galamb magyar rakott burgonyával, céklával és répával
 • Sándor Rodrigo, a szegedi Sanzon Étterem Chef de Partie-ja
  Szeged
 • Andrej Simic, a Bistro Grad séfje – Belgrád, Szerbia
  Erdei tollak
 • Jan Kilański, a Główna Osobowa sous chef-je  – Gdynia, Lengyelország
  Lengyel nyúl
 • Ljubisa Pljevaljcic, az Oxalls séfje – Belgrád, Szerbia
  Út az umami felé
 • Łukasz Wącirz, a "Natura" séfje a Rosevia Resortban – Rozewie, Jastrzebia Gora, Lengyelország
  Vissza a gyökerekhez – a sziléziai savanykás leves dekonstrukciója
 • Marcin Popielarz, a White Rabbit Étterem séfje – Gdanszk, Lengyelország
  Hering
 • Milosz Grabowski, a Restauracja Pod Roz séfje – Krakkó, Lengyelország
  Füstölt kacsamell, borscs, céklasaláta konfitált szívvel dukkah-val és gyömbéres pecsenyelével
 • Mojmir Marko Šiftar, a Hotel & Restaurant Skipass séfje –  Kranjska Gora, Szlovénia
 • Stefan Barca, a Bistro Grad Hometown Food sous chef-je – Belgrád, Szerbia
  A mangalicasertés sötét oldala
Forrás: FLOW PR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hírek gasztrokultúra verseny világ legjobb fiatal séfje s.pellegrino

Átadták a második Anyák Házát!

Átadták a második Anyák Házát!

A karcagi Kátai Gábor Kórház Gyermekosztályán nyitotta meg kapuit az Anyák Háza Hálózat második tagja. 

tovább

Szekeres Adrien a Högl Magyarország Stílus Nagykövete

Szekeres Adrien a Högl Magyarország Stílus Nagykövete

Immár 2 éve működik együtt az énekesnő az osztrák cipőmárkával, mely Európa egyik vezető luxus márkája.  Az együttműködés múlt évben kezdődött és folytatódik tovább ebben az évben is. Sok izgalmas projekt várja a vásárlókat és a sajtót egyaránt.

tovább

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

A tavasz a Szentendrei Teátrum életébe is új színeket és frissességet hoz. Idén a meglepően újfajta megközelítéseké, az új bemutatóké és a fiataloké a főszerep.

tovább

Megéri tanulni: az OKJ-t választók 70 százaléka egy éven belül eléri a célját

Megéri tanulni: az OKJ-t választók 70 százaléka egy éven belül eléri a célját

A legtöbben szakmai előmenetel, új munkahely megszerzése vagy magasabb jövedelem reményében vágnak bele OKJ-s képzésbe 

tovább