Mennyit napozzunk a megfelelő D-vitamin szinthez?

2018. május 10., csütörtök, 07:00

Mennyit napozzunk a megfelelő D-vitamin szinthez?

Tél végére a magyarok 95%-a szenved D-vitamin-hiányban – kétharmaduk kritikus mértékben –, mégis mindössze a lakosság 15%-a figyel oda a megfelelő pótlásra. Pedig a D-vitamin-hiány kulcsszerepet játszik számos betegség – például csontritkulás – kialakulásában, illetve a megfelelő D-vitamin-bevitel a daganatos és az influenzás megbetegedések, valamint a cukorbetegség megelőzésében is segít. Kutatók szerint tavasszal és nyáron elegendő 10-20 perc napon töltött idő, hogy hozzájussunk a megfelelő D-vitamin mennyiséghez.

egészség bőr napozás d-vitamin

Tippek az allergia mérséklésére

Tippek az allergia mérséklésére

Itt a csodálatos május, de nem mindenki örül ennek, hiszen a felmelegedéssel együtt a hónapokig tartó kellemetlenségek időszaka is elkezdődik az allergiások számára. A tavaszi virágzás okozta kimerítő tüneteket egy kis odafigyeléssel és néhány praktikával azonban mérsékelhetjük.

tovább

Kullancskisokos

Kullancskisokos

- hogy ne dőljünk be a tévhiteknek

tovább

Nagy tavaszi detox

Nagy tavaszi detox

Ledobnál pár kilót a bikini szezon előtt, és szeretnél egészségtudatosabban élni? Egy párnapos méregtelenítő kúra csodákat tesz a testeddel, mutatjuk, milyen trendi módszereket vethetsz be a siker érdekében. 

tovább