Sztárokkal fejleszti az EQ-t Kósa Erika

2018. április 12., csütörtök, 10:20

Második eseményéhez érkezik a nagysikerű, Kezdj el tenni! rendezvénysorozat, amelyben Kósa Erika és Náray Tamás tart előadást az érzelmi intelligenciáról. Az április 22-i  rendezvényen a közkedvelt üzletasszonyhoz és divattervezőhöz csatlakozik Szily Nóra is, a téma pedig a félelem.

Sztárokkal fejleszti az EQ-t Kósa Erika

Második alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Kósa Erika Akadémia Kezdj el tenni! című rendezvénye, amelyen ezúttal olyan, a mindennapi életünket is mélyen érintő kérdésekre kaphatjuk meg a választ az esemény sztárelőadóitól, mint például: hogyan fordítsuk a félelmet ellenségből baráttá, hogyan használhatjuk fel szorongásainkat a céljaink eléréshez, hogyan nem ártalmas a stressz.

   „A „Kezdj el tenni!” rendezvénysorozat első állomása a sikerről, a sikeressé válásról szólt. A gátakról, melyek a sikerhez vezető úton az önmagunkkal való kiegyezés útján hatással vannak döntéseinkre” – mondta Kósa Erika, hazánk egyik legsikeresebb üzletasszonya. „Az esemény a különböző alapvető emberi érzéseken keresztül mutatta be, hogyan befolyásolhatnak minket ezek az érzelmek az általunk vágyott vagy kijelölt úton” – tette hozzá a szakember.

A mostani rendezvény szintén hasonló tematika szerint épül fel, viszont a félelmet veszi górcső alá:hogyan kezeljük ezt az érzést, hogyan fordíthatjuk ellenségből baráttá.

Az eseményen a szakemberek megmutatják a félelemkezelés legsikeresebb útját, hogy a szorongásunkat akkor állíthatjuk a szolgálatunkba, ha annak okát több dimenzióban, több nézőpontból is megvizsgáljuk, felállítjuk a lehetséges megoldásait és véghez is visszük valamelyikét. Hiszen a félelemnek megannyi forrása, fajtája és indikátora lehet.

Pár gondolat a félelem megnyilvánulásairól, melyekről szó lesz az előadásokban:

Egy férfi nem fél

Egy férfi ugye nem félhet, egy férfi erős, bátor, és a félelem gyengeség. Ez a fajta hozzáállás tagadja a természet rendjét és mutációkat okoz az ember egyéniségének szövetén. Egy férfinak is el kell fogadni, hogy vannak félelmei, és meg kell tanulnia őket helyesen kezelni.

Félelem az üzleti életben

Egy fontos döntés meghozatalánál a leghatározottabb topmenedzser keze is meg-meg remeg. Ismerjük fel, amikor nem mi irányítjuk félelmeinket, hanem hiúságunk daccá változtatja azt és félelmeink irányítása alatt nem a racionalitás talaján hozunk meg egy-egy üzleti döntést. 

Félelem, mint biológiai folyamat

Virtuális boncolást végzünk a limbikus rendszerben, és feltérképezzük a biokémiai folyamatokat melyeket a félelem generál bennünk. Így, ha odafigyelünk a testünkre észre tudjuk venni a jelekből mikor cselekednénk a félelem hatása alatt.

Félelmünk hatása ránk és a környezetünkre

A félelem bizonytalanná tesz és reflexszerű önvédelmi mechanizmusokat állít fel. Mindkét esetben kikerül a kormány a kezünkből. A felismert félelem irányítható, tudatos bátorsággá formálható így az összes következménnyel tudunk számolni, és nem csak egy tudattalan reflex következményeit kell majd lereagálnunk. Tervezhetővé válnak a folyamatok, így kisebb károkat okozhat saját magunkban és másokban, illetve eredményesebb lesz a megoldási folyamat is.

További információ: 
https://www.kosaerikaakademia.hu/  
https://www.facebook.com/eqsexy/

hírek kósa erika náray tamás kezdj el tenni rendezvény

Anatómia testközelből

Anatómia testközelből

Belépve a kiállító terembe, olyan érzésünk támad a preparátumok közt sétálva, mintha egy 3D-s science fiction filmben szerepelnénk. Pedig csak a „hús-vér” valóság vesz minket körül – ez esetben szó szerint értve. Hogyan néznek ki izmaink, légzőszerveink? Milyen folyamatok mennek végbe bőrünk alatt? Hogyan működik a testünk? És mégis mennyit gyalogolunk életünk során? A BODY Kiállítás rendkívül gazdag kiállítási anyaggal próbál választ adni ezekre – és sok más – kérdésre is.

tovább

Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre

Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre

A fiatalok többsége kölcsön mellett főként saját lakáscélú és egyéb megtakarításaikból tudják elképzelni a lakásvásárlást. 

tovább