Téli Semmering Expressz Ausztriába

2017. november 29., szerda, 16:55

Születésnapi élményvonatozás a 25 éves MÁV Nosztalgiával! 

Téli Semmering Expressz Ausztriába

A téli Élményvonat a Semmering-hágón, a világ első magashegyi vasútvonalán keresztül halad át. Ezt a vasútvonalat 1854-ben adták át, és 1990-ben felkerült az UNESCO Világörökség Listára. 14 alagút, 16 viadukt és több, mint 100 kőhíd és átjáró gondoskodik a lenyűgöző látványról.

Akik Semmeringet választják, felvonóval juthatnak a Milleniumswarte Hirschenkogel kilátóig, a bátrabbak síelhetnek,  hógolyócsatázhatnak és szánkózhatnak is, mely után jól esnek a finom falatok a helyi hüttében. A kulturális csemegék kedvelőit a végállomáson Mürzzuschlagban a Déli Vasúti Múzeum és a Brahms Múzeum várja. A szerelvényben hangulatos étkezőkocsi közlekedik. A Orfeum bulikocsiban a zenés-táncos szórakozást kedvelők rophatják.

A program időpontja: 2018. január 27.

Bővebb információ: www.mavnosztalgia.hu

hírek program ajánló tél advent élményvonat ausztria

Föld Órája: szombaton lekapcsol Budapest!

Föld Órája: szombaton lekapcsol Budapest!

Közeleg a Föld Órája, melynek üzenete megújult: a kezdeményezés fókuszában idén a természeti értékek megőrzése és a fenntartható élet áll. Emellett persze – ahogy eddig megszokhattuk – március 24-én este idén is lekapcsolják Budapest mintegy 260 épületének és objektumának díszvilágítását. 

tovább

Nemzetközi Automobil és Tuning Show 2018 – az autós szezonnyitó!

Nemzetközi Automobil és Tuning Show 2018 – az autós szezonnyitó!

Minden évben elérkezik az idő: beköszönt a tavasz, az autókra felkerülnek az alufelnik, az utakat ellepik a kabriók… és ismét megnyitja kapuit az Automobil és Tuning Show (AMTS)!

tovább

Végre egy statisztika, amiben nagyon jók vagyunk!!!

Végre egy statisztika, amiben nagyon jók vagyunk!!!

A különböző összehasonlításokban nem mindig szerepel országunk előkelő helyen, főleg, ha a lakosság egészségügyi helyzetéről szólnak a felmérések. Van azonban olyan természeti kincsük, amivel igen előkelő helyen állunk az európai, sőt a világ országainak versenyében. 

tovább