Túrázz télen is!

2018. január 31., szerda, 10:40

Jégmászás, hótalpazás vagy csak egy könnyedebb bakancsos túra? Télen is megannyi szervezett út közül választhatunk, ha a természetben, aktívan töltenénk a szabadidőnket. Belföldön, külföldön egyaránt felfedezhetjük a hegyeket, ormokat, szurdokokat, szakadékokat, ám ha kezdők vagyunk, érdemes egy túravezetőt is megbízni a nagy kalandra.

Túrázz télen is!

Téli Tihany teljesítménytúrák

Ha ellátogatsz Tihanyba ezen a napon, három távon ismerheted meg a települést és a környező „hegyeket”. A Téli Tihany 20 útvonala 20 km hosszú, a szintemelkedés 759 m, és olyan helyszíneket érint, mint például Akasztó-domb, Aranyház, Gejzírmező, Apátság. A Téli Tihany 15 útvonala 15 km hosszú, a szintemelkedés 615 m, és érinti a Külső tavat, a Kálváriát, a Belső tavat. A Téli Tihany 10 útvonala 10 km, a szintemelkedés mindössze 405 m, és érinti többek között a Hajóállomást, a Kis-erdőt, és az előző két túrához hasonlóan ez is a Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátornál ér véget. Nevezési díj nincs.

Dátum: 2018. 02. 03.
Több infó: www.telitihany.hu

Jégmászás és téli csúcsmászás a Magas-Tátrában (Szlovákia)

2 nap telelés, hótalpazás, jégmászás és egy téli 2000-es? Ha erre vágysz, akkor irány a Magas-Tátra, ahol a téli alpinizmus esszenciáját kapod 2 napban, szabadnap, technikai tapasztalat és persze alacsony adrenalinszint nélkül. A hajnali találkozó után pár órával már a felvidéki mínuszok ébresztenek, az ebédre csomagolt kolbászos-sajtos szendvicset pedig már a behavazott Poprád-tavi bázisnál majszolod. Egy pár technikai csákány, két jól megfent hágóvas, némi okítás és már haladsz is tovább, felfelé. Túl extrémnek hangzik? A szervezők szerint erre nem kell gondolni, mert bárki benevezhet erre akkor is, ha sosem csinált ilyesmit.

Dátum: 2018. 02. 03.
Több infó: www.ikaland.hu

Aggteleki Nemzeti Park: Zsombolyok vidéke

Az Aggteleki Nemzeti Park egy kevésbé ismert részét, a Bódvaszilastól északra található zsombolyok vidékét járhatod be ezen a túrán jó csapattal, garantáltan jó hangulattal. A híres Vecsembükki-zsomboly, a Jóbarát-zsomboly és a Meteor-barlang is erre található.  Az 1. napi útvonal távolsága 18,76 km, szintemelkedése 707 m, második nap 10,67 km és 328 m. Ami szükséges: az évszaknak megfelelő réteges öltözet, meleg vízzáró bakancs, fejlámpa vagy elemlámpa. A túra regisztrációs díja: 2000 Ft.

Dátum: 2018. 02. 10. – 2018. 02. 11.
Több infó: www.trekk.hu

Hótalpas túra a Zvolen-csúcsra (Szlovákia)

A hótalpazás olyan szórakozás, amely felszabadítja a fölös energiákat, elszakít a hétköznapok monotonitásától. Egyszerűen megtanulható, kimeríthetetlen forrása a jókedvnek. A Zvolen-csúcsról lefelé választhatjuk a lanovkát, de maradhatunk a csoporttal is. A túra távja 4 km, a visszavezető úttal összesen 10 km lesz. A túra időtartama 4-5 óra, és a szervezők azt mondják, nem nehéz, bárki megteheti. Olyan is, akinek nincs hótalpa, mert van lehetőség bérlésre.

Dátum: 2018. 02. 03.
Több infó: www.facebook.com/events/262418187625930/

Családi túra a Pilisben – egy kicsit másképp!

Különleges bakancsos túrán vehetsz részt a Pilisben Szabó Miklós erdőmérnök vezetésével. A cél nem csak a távolság legyőzése, hanem a kapcsolódás: az erdő ajándékainak megismerése, relaxáció a természetben. A túra folyamán ráhangolódhatsz a szép környezetre, a legendás helyekre, a természet energiáira.
Részvételi díj: Felnőtteknek 2500 Ft, gyermekeknek 1500 Ft.

Dátum: 2018. 02. 17.
Több infó: erdoajandeka@gmail.com

Magas-Tátra, téli túra (Szlovákia)
Tengerszemek, gleccservölgyek téli köntösben!

Téli kiruccanáson és egy remek hangulatú programon vehetünk részt, ahol átélhetjük a téli túrázás egyedi hangulatát, a remélhetően már gyönyörűen behavazott hegyeket és fenyveseket, a befagyott vízesések különleges látványát, hogy aztán a napközbeni „megpróbáltatások” után jó hangulatú beszélgetésekkel, kellemes vacsorákkal zárjuk a napot. Poprádi-tó, Menguszfalvi-völgy, Zamkovszky menedékház – ezeket mind érinti a két napos túra.

Dátum: 2018. 02. 10-11.
Több infó: www.eupolisz.hu

örökmozgó tél túra túrázás mozgás szabadidő bakancsos túra jégmászás hótalpazás természet

Jóga fájós háttal

Jóga fájós háttal

A modern jógairányzatok nem csak a szellemi, de a testi egészséggel is foglalkoznak, és nagy hangsúlyt fektetnek olyan gondok megelőzésére, vagy utókezelésére, mint például a különféle gerincproblémák.

tovább

Mit tehetsz a nehezen formálható testrészeiddel?

Mit tehetsz a nehezen formálható testrészeiddel?

3+3 gyakorlat vádlira és tricepszre Turcsán Barbara, személyi edzővel

tovább

Erre figyelj, ha a szabadban jógázol!

Erre figyelj, ha a szabadban jógázol!

Ahogy jön a jó idő, megrohan minket a szabadban való gyakorlás romantikus vágya, ami érthető is, ám érdemes felkészülni arra, hogy a padlóhoz szokott ízületek jelezni fognak, ugyanis a puha és egyenetlen talajon nagyobb terhelésnek teszed ki őket. A sérülések elkerüléséhez fogadd meg az alábbi tanácsokat!

tovább